Skocz do zawartości

Alarm? w E39

ry9009

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, kupiłem ostatnio 528 (1996) i mam w niej następujące problemy

- Po otworzeniu drzwi, załącza się alarm (bez wycia - same sygnały świetlne) trwa to tak do 5min :)

- Pilot zdalnie nie otwiera zamków (podstawową rzeczą którą sprawdziłem to bateria w kluczyku, a też nie mam 100% pewności czy to oryginalny kluczyk od samochodu)

Zastanawiam się czy poprostu prościej nie będzie zdezaktywować alarm a kluczyk używać jak to kluczyk, jakoś to przeboleć :) Ale macie może pomysły co się zepsuło?

Stara bateria, na pewno była do wymiany, nowa bateria nic nie pomogła, nie wiem szczerze jak za to się zabrać bo na immobilazerach i tych rzeczach się nie znam...

A co do braku wycia podczas alarmu - był odpięty bezpiecznik, coś pogrzebałem w niej dzisiaj, ale niestety nadal... przy każdym otwarciu drzwi/ uruchomieniu zapłonu świeci się jak szalona :? A że kluczyk nie działa tak jak trzeba to nie jestem w stanie tego wyłączyć, żeby ruszyć w trasę, muszę przeczekać parę minut

Teraz stoi na podpiętym akumulatorze i na razie nie słyszę ani nie widzę żeby alarm się włączał, więc mam wrażenie że to tylko i wyłącznie w/m czynniki uruchamiają alarm.

Niestety mój nowy nabytek ma troszkę wadliwą elektronikę (np. tempomat 0 reakcji na kliknięcia), nie wiem po co brałem taką sztukę skoro się nie znam na elektronice...