Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

posiadam BMW 3 G20 z pełną automatyką siedzeń.

Czy istnieje możliwość uruchomienia funkcji np. komfortowego wysiadanie poprzez odsuwanie fotela kierowcy?

Pozdrawiam i dzięki za pomoc :)

Opublikowano
Miałem taką opcję w jednym z samochodów i powiem Ci że wyłączyłem to. Przy wsiadaniu nogami nie dostajesz do pedałów więc jak fotel podjeżdża to albo "tuptasz" albo trzymasz nogi do góry.... dziwne to. przy wysiadaniu fajne. Druga sprawa jak wsiadasz teraz to siadasz i jedziesz. Tam wsiadałem fotel podjechał a ja musiałem się zawsze poprawić bo coś było nie tak z pozycją... być może to był problem tego, że tak fotel dość mocno odjeżdżał. Gdyby odjeżdżał 50% tego to może byłoby lepiej.
  • 1 rok później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam to ustawione w f80 i jest super.

Bardzo dobra opcja dla aut które nie mają regulowanej elektrycznie kolumny kierownicy, ktora odjeżdża przy wysiadaniu.

Ja fotel mam dość blisko tak żeby mieć odpowiedni dostęp do kierownicy w końcu to M3 i bez tej opcji rysowałem guzikami od spodni o kieriwnicę.

Zrobiłem 3 brzydkie rysy początkowo nie wiedziałem od czego to jest później brat mi powiedział i faktycznie miał rację. Odkąd ustawiłem tą opcję wszystko jest ok ważne żeby poczekać aż fotel ustawi się na swoje miejsce przed wrzuceniem biegu bo wtedy przerwie proces. Kwestia przyzwyczajenia ale wysiadanie i wsiadanie jest dużo wygodniejsze.