Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Jestem tutaj nowy, dopiero rozpoczynam przygodę z E46, proszę o wyrozumiałość :-) Mam pytanie o kontrolkę silnika, auto dwa tygodnie stało w garażu, nieuzytkowane. Po odpaleniu dzisiaj zamrugała najpierw kontrolka silnika a potem zaswiecila sie na stałe, przy okazji brak mocy - ledwo wyjechałem pod górkę do domu - nachylenie 14%

Wiem, że napiszecie "jedź na komputer" oczywiście pojadę jutro rano o ile dojadę, ale może ktoś poradzi coś z czym miał do czynienia podobnym? Z góry dzięki za pomoc :!:

Dariusz

E46 316 ti

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Paliwo jest? Filtr wymieniałeś? Byłeś na komputerze?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Paliwo jest, filtr i świece były wymieniane, silnik sapie i trzęsie po uruchomieniu. Na komputerze nie byłem bo obawiam się, że mogę nie dojechać
Opublikowano
Paliwo jest? Filtr wymieniałeś? Byłeś na komputerze?

Nie reaguje na początku na gaz, jakby czegoś brakowało, potem trochę podkręca obroty ale minimalnie, obroty poniżej 500 RPM

Opublikowano
Zasadnicze pytanie: Silnik nie pracuje tak jak trzeba i nie wiem czy mogę obiór się da jechać do warsztatu na komputer - co myślicie ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie nie pracuje któryś cylinder, możesz to sam zdiagnozować, podczas pracy silnika odpinaj po kolei wtyczki cewek, tam gdzie nie będzie reakcji wiadomo, że jest problem, pewnie przyczyną będzie cewka.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Hej, sprawdziłem, po wyjęciu wtyczek z każdego cylindra jest reakcja !!! problem był w zatrzasku cewki, pękł plastik i nie trzymał, dlatego wypadała wtyczka z cewki :-)

proszę o info czy można gdzieś kupić sam zatrzask plastikowy czy musze kupić całą cewkę?

UWAGA: maniek21112 wielkie dzięki za pomoc, auto wróciło do normy :-) Nie wiem jak załączyć zdjęcie ale chyba wiadomo o co chodzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie kupisz tego osobno, kup najtańszą używaną cewkę i przełóż do swojej.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL