Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.. Mam taki problem.. autko przestało mi palić na jeden gar jak jest przełączone na gaz. - mam sekwencję w 318iS

Chciałbym zapytać czy listwa wtryskowa czy jak to sie tam nazywa Matrixa się często psuje? Bo ja tak na nią obstawiam.

Na benzynce chodzi dobrze, świece mam nowe ale i na nowych i na starych to samo jest i wygląda na to że ten cylinder nie dostaje gazu.

Aha listwa była czyszczona u gazowników jakies 3000 km temu, i po czyszczeniu miała też taki objaw, ale później zatrybiła i działała do wczoraj..

Pozdrawiam

Opublikowano

Chciałbym zapytać czy listwa wtryskowa czy jak to sie tam nazywa Matrixa się często psuje?

Pozdrawiam

Mi sie akurat nie zdarzylo ale sporo sie nasluchalem o awariach matrixow.

Wyjmij wtyczke od matrixa i zmierz rezystancje cewek - zazwyczaj przy sprawnej listwie jest pomiedzy 5,5 a 6,5 ohma.

W gniazdku wtryskiwacza masz 6 pinów - 2 szerokie na srodku i po dwa waskie po bokach - mierzysz miedzy ktoryms z tych szerokich (oba sa polaczone ze soba) a poszczegolnymi waskimi.

Pozdrawiam.

Opublikowano
dlatego KME wycofało się już z matrixów, nie dość ze były awaryjne to mieli kłopot z reklamacjami u producenta, takie informację uzyskałem dzwoniąc do siedziby firmy