Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Moim ostatnim zakupem było E90 w sedanie z 2009r. Pojawia się tutaj moje pytanie - czy w każdej wersji climatronica były nawiewy na tył czy była to opcja? Otóż mój egzemplarz oraz kilka innych na naszych serwisach motoryzacyjnych ich nie posiada, przy czym jest climatronic (wydaje mi się, że w pełni działający w moim przypadku). Poza tym jestem ciekawy czy jest sens dokładanie tego tylnego nawiewu, ile jest z tym roboty, czy jest to w ogóle opłacalne. Szukałem tych tematów na forum jednak nie znalazłem konkretnie tego o co mi chodziło w żadnym wątku.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nawiewy są pod fotelami. Czy można dołożyć centralny i od czego to zależało - nie wiem.
3A0jS9b.png
Opublikowano

Czyli sam brak tylnego nawiewu nie oznacza przeróbki z manuala, tak? Automatyczna była wpisywana może do vinu?

Tak poza tym - dużo przeczytałem o słabym nadmuchiwaniu powietrza z tylnego nawiewu. To prawda? Jeżeli tak to chyba odpuszczę dokładanie go.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czy ja wiem czy słabo, trudno powiedzieć nie kieruję z tylnej kanapy. :wink: Dla kierowcy na pewno jak jest ustawione ciepłe na tył to cały tunel się po jakimś czasie robi gorący, a jak zimne to utrzymuje się chłodny.

Automatyczna klima była oczywiście w VIN.

3A0jS9b.png
Opublikowano
Tylny nawiew osobiście polecam. Działa dobrze i nie raz się przydał. Fajnie to współgra z nowszym panelem climatronic gdzie mamy możliwość regulacji automatycznej dmuchawy
Opublikowano
Tylny nawiew osobiście polecam. Działa dobrze i nie raz się przydał. Fajnie to współgra z nowszym panelem climatronic gdzie mamy możliwość regulacji automatycznej dmuchawy

Jak dokładnie wygląda ten panel? Wydaje mi się, że zawsze widziałem jeden typ panelu climatronica. Miałeś może fabryczny czy dokładany panel tylny? Chętnie przyjmę kilka porad jak to zamontować :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Montaż zależy od tego czy masz kanał powietrzny w tunelu i okablowanie do potencjometru temperatury. Można to sprawdzić zdejmując tylną ściankę tunelu.
3A0jS9b.png
Opublikowano

Jak dokładnie wygląda ten panel? Wydaje mi się, że zawsze widziałem jeden typ panelu climatronica. Miałeś może fabryczny czy dokładany panel tylny? Chętnie przyjmę kilka porad jak to zamontować :D

Ma aluminiowe gałki i inne funkcje.