Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam takie pytanie, czy miał ktoś kiedyś problem z woda w bagażniku, dokładnie tam gdzie jest zmieniarka z lewej strony. Najczęściej zbiera się to przy mocnych opadach deszczu.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Jeszcze mam pytanko do was po co są te odpowietrzniki w tych schowkach w bagażniku i czy można je zaslepic jak coś aby woda się nie dostawała czy będzie miało to zaslepienie na coś wpływ i się tego nie zaleca?
Opublikowano

Te odpowietrzniki są do wyrównywania ciśnienia w kabinie.

Jak trzaśniesz drzwiami to wypchasz do kabiny pewną masę powietrza, aby nie tworzyła się poduszka powietrzna to te klapki pozwalają na zmniejszenie ciśnienia w kabinie.

Jak masz nawiew włączony, szczególnie z dużą prędkością to wtłaczane powietrze musi gdzieś ujść - no i uchodzi tymi klapkami.

Opublikowano
A która mańka powinny one być wcisniete w ten otwór bo może u mnie źle zamontowali je jak składali tył i dlatego woda się dostaje tymi odpowietrznikami?
Opublikowano
Przyjrzyj się tej kratce z drugiej strony. To ma takie lamelki. Jak powietrze napiera od środka to one się mają uchylić i wypuścić te powietrze na zewnątrz. No i mają być w dół - tak aby ściekająca woda spływała po nich.
Opublikowano
Już się domyśliłem i miałem obie źle zamontowane niestety dlatego woda mi się dostawała do środka przy myciu auta a teraz jeszcze nie testowałem ale już o wiele lepiej się trzymają blachy niż przedtem to wyglądało i przez te gumowe nasadki woda nie powinna podejść do środka bo się do wewnątrz już pod ciśnieniem nie otworzą