Skocz do zawartości

Świecące 3 kontrolki ABS i inne

RafalOrzol

Rekomendowane odpowiedzi

A tak przy okazji. 2 dni temu pojawiła się następną lampką na desce.

Tym razem czerwony wykrzyknik w szczekach z slaczkami ma dole. Wydaje mi się że to kontrolka z ciśnienia w oponach. Ale czemu od razu czerwona? Ciśnienie w oponach jest ok. Także już sam niewiem. Teraz na desce jak na choince same światełka.

Kiedyś mi się raz ta kontrolka zaswiecial jak bawiłem się na trasie tempomatem, zwolnilem drastycznie na tempomacie i się zapaliła wtedy. Ale udało się skasować.

• Zasłużeni forumowicze
Pierdyczysz sie z tym już od sierpnia. Wklej kody błędów a nie pisz co ci mechanik powiedział. Kody nie z silnka tylko z DSC. Najtańsza opcja to jak ci ktoś powiedział BTOOL nawet wersja darmowa LITE oraz moduł na BT i sam sobie te błędy odczytasz i skasujesz. Opis wskazuje na koronkę ABS. Kontrolka ciśnienia opon oparta jest również na ABS. Nie wiem jak cię jeszcze przekonać żebyś tam zajrzał. Teraz to i tak masz już i koronkę i czujnik do wymiany po takim czasie. Rdzewiejąca koronka puchnie i obciera o czujnik psując go.

• 8 miesięcy temu...

Tak mi sie przypomnialo o was po latach hehe

Odswieze temat i powiem ze to byla pompa. elektronika padla. pompa nie dostawala pradu. Znalazlem super firme ktora to regeneruje. znienia przewody na mocniejsze itd. Daja gwarancje dozywotna.

To tyle

zamykam temat.

Aaaaaa ten problem to zmora e90 slyszalem ze prawie kazda dostaje tego virusa. BMV jeszcze nie poprawila pompy. Dalej syf.

Kupisz nowa z BMV za 2 tys funtow i ten problem i tak cie nie ominie.

Regeneracja za 200 funtow i gwarancja na zawsze.