Skocz do zawartości

330d gaśnie w trakcie jazdy lub odpala i zaraz gaśnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem, Niezawodni! Jest dramat. Historia długa, a problem ten sam.

BMW 3 E46 330d 2003r diesel (3litrowa)

Napiszę w punktach, liczę na to, że będzie bardziej czytelne :idea:

1. Chcę wymienić baterię w pilocie. Od kilku miesięcy nie działa. Kilka miesięcy wcześniej pilot z immobiliserem zaczął przerywać sygnał podczas zamykania. Myślałem że rozładowana jest bateria; Koleś z punktu od kluczyków przekłada płytkę ze starego pilota do nowej obudowy klucza. Ona dalej nie zamyka i nie otwiera auta. Daje inny pilot i go programuje.

2. Feralny dzień, kilka dni po akcji wymiany kluczyka. Po odpaleniu auta i przejechaniu 200m auto traci moc i gaśnie w trakcie jazdy. Po kilkunastu próbach odpala.

3. Eletryk stwierdza na komputerze, że 1) piąty wtrysk ma błąd i 2) oryginalny pilot wysyła cały czas sygnał (nawet jak leży w domu). Koleś dezaktywuje pilot.

4. Wsiadam do auta, odpala, po sekundzie gaśnie. Mechanik zamienia miejscami wtryski, błędu nie ma. Auto zaczęło w dalszym ciągu gasnąć zaraz po odpaleniu, problem nie znika.

5. Mechanik wymienia pompkę pod siedzeniem kierowcy. Auto dalej gaśnie.

6. Mechanik wymienia drugą pompkę w zbiorniku paliwa (nie wiem jak to się fachowo nazywa). Dalej gaśnie. Nie mogę go odpalić przez ponad godzinę. Ustawiam auto przodem w dół (chcąc uzyskać inny kąt nachylenia i auto po 2,3 próbach nie odpala, ale po kolejnych pięciu minutach nagle odpala.

Pytania:

Czy możliwe że kluczyk ma jakąś wadę i wyłącza auto podczas jazdy?

Czy kąt nachylenia auta może mieć jakieś znaczenie?

A może ktoś ma jakieś inne sugestie? Nie mam auta już 2 miesiące..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na początek komputer z inpa i błędy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.