Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Czy może znacie jakiś złoty środek na otworzenie awaryjne auta/bagażnika gdy kluczyki utknęły w bagażniku? Podczas wyciągania zakupów kluczyk został w środku,a klapę zamknąłem.. :mad2: czy pozostaje jedynie wybić szybę? I jeśli tak to jaka polecacie,z którą najmniej roboty?

Ps. Nie dostałem drugiego kompletu kluczy przy zakupie,ale widzę że dorobienie już stanie się konieczne...

Opublikowano
Sprobuj najpierw odchylic lekko dzwi, podwadzic w rogu i jamims drutem albo kijem nacisnac ten guzik obok awaryjnych, watpie zeby sie otworzylo bez kluczyka w stacyjjce ale sprobowac mozesz. Ciagniecie za klamke wew. Drutem tez raczej nic nie do bo bmw i podwojne ryglowanie... szybe w ostatecznosci, najlepiej z przodu bo sie w miare szybko ogarnia
Opublikowano
Dziękuję za odpowiedź. Jest tak jak napisałeś, bez kluczyków lipa. Jutro poszukam jakiegoś speca od awaryjnego otwierania auta. Orientuje się ktoś może ile orientacyjnie bierze się za awaryjne otwieranie? Chciałbym mieć rozeznanie w razie W :) Jeśli nie znajdę to zgaduje że poleci któraś z przednich szyb bocznych w drzwiach
Opublikowano
Osoba dorabiajaca klucze również dorabia kluczyki samochodowe i ma sprzęt do otwierania drzwi w samochodzie jeśli zostały w środku A auto zatrzasniete zostało. Kiedyś płacił mój brat 150zl za otwarcie drzwi A teraz jaka cena byłaby nie wiem.
Opublikowano
Udało mi się wyciągnąć kluczyk z bagażnika :) wyczytałem gdzieś na forum, aby spróbować użyć opaski od ciśnieniomierza żeby lekko odchylic drzwi. Więc użyłem jej aby lekko umieć klapę bagażnika (górną). W szparę obok światła wsadziłem powyginany drut,którym po 15minutach walki udało się w końcu zahaczyć klucz(zrobiłem taki haczyk na końcu) i przyciągnąć go do tej dziury, następnie drugim drutem otworzyłem auto przyciskiem od kluczyka i sukces :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W obecnych czasach, gdzie są firmy od awaryjnego otwierania, wybijanie szyby to już raczej głupota, albo skrajne lenistwo (pomijam nagłe, nieprzewidywane okoliczności, wiadomo, o co chodzi).
Benzyna zamiast krwi...