Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, posiadam e91 318d 143KM, w dniu dzisiejszym pojawił mi się komunikat na wyświetlaczu odnośnie świateł wraz z kontrolką auta na podnośniku między zegarami. Generalnie sprawa wyglada nastepująco: przycisk awaryjnych permanentnie poswietlony, kierunkowskazy nie dzialają, lampki w podsufitce nie dzialają, po wlaczeniu zaplonu ciągle świecą światła reflektorów(ksenony), przełącznik świateł- brak reakcji. Światla w klapie świecą, po otwarciu bagażnika lampki wewnentrzne w okolicy bagażnika rowniez ok. INPA pokazala 2 bledy: a3c1 oraz a3b4. Sugeruje to awarię modułu FRM... Pytanie czy na pewno? Zanim udam sie do warsztatu chcialbym sie dowiedziec czy istnieje opcja samodzielnej naprawy...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rozumiem ze masz FRM3? Auto z 2010 lub nowsze? Samo ci padło czy odłączałeś aku? Prawdopodobnie padł FRM i czeka cię szukanie kogoś kto ci to naprawi. Na pewno zajmuje się tym temsky740, poszukaj w dziale Diagnoza Komputerowa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niby BMW poprawiło firmware później, że tak nie pada, ale ile w tym prawdy. Z tego co wiem to musisz go sobie po naprawie zaktualizować.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

czyli co - jeśli jeszcze dzialajacy i zrobi mu sie flasha to teoretycznie nie powinien pasc?

mnie zastanawia jak jest z tymi juz naprawionymi. nie slyszalem jeszcze, zeby taki naprawiony padl podobnie. mial ktos lub zna taki przypadek?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wpisz sobie w google "naprawa FRM" wyskoczy ci pełno ofert. Po poprawnej naprawie, wystarczy tylkk pidłączyć sterownik bez potrzeby kodowania go, bo wszystko powinno pozostać jak było.