Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Szukałem, szukałem i nie znalazłem, a wkurza mnie to za każdym razem kiedy uruchamiam moją X5 (po lifcie z 2005 roku 3.0d). Niby nic wielkiego. wsiadam kluczyk pozycja 2 czekam chwile i w momencie uruchamiania silnika głośny strzał we wszystkich głośnikach(bez względu na to czy radio gra czy nie). Tuner radiowy był w serwisie w słupsku wymienione końcówki mocy i kondensatory i nic, dalej strzela. Może ktoś miał lub ma podobny problem i jakieś rozwiązanie to będę wdzięczny, a jeżeli temat już był poruszany to proszę o link bo nie mogłem znaleźć.
Opublikowano
Witam, jeżeli miałeś wymieniane końcówki mocy w BM54 to musisz wstawić układ opóżniający włączenie tej końcówki rezystor plus kondensator i nastanie cisza.
Opublikowano
Właśnie tak, wymienione końcówki mocy i jeszcze jakieś drobne przeróbki w porządnej firmie, która specjalizuje się w BM54 i dalej strzela. Tomasz 206 proszę narysuj schemat albo opisz w które miejsce w BM wstawić rezystor i kondensator i parametry rezystora i kondensatora. Bedę wdzięczny bo bardzo mnie to męczy.
Opublikowano
Witam, jeżeli miałeś wymieniane końcówki mocy w BM54 to musisz wstawić układ opóżniający włączenie tej końcówki rezystor plus kondensator i nastanie cisza.

Właśnie tak, wymienione końcówki mocy i jeszcze jakieś drobne przeróbki w porządnej firmie, która specjalizuje się w BM54 i dalej strzela. Tomasz 206 proszę narysuj schemat albo opisz w które miejsce w BM wstawić rezystor i kondensator i parametry rezystora i kondensatora. Bedę wdzięczny bo bardzo mnie to męczy.

Opublikowano
Witam, masz zdjęcie a na nim żółty kabel wpinasz w szereg rezystor 1Mohm i kondensator 470uF lub większy zależy jakie chcesz mieć opóżnienie wszystko szeregowo. Konsensator min 25v możesz zmniejszać pojemność lub zwiększać według uznania.

https://obrazki.elektroda.pl/46_1262899272.jpg

Dzięki bardzo oczywiście oddam tę informację w fachowe ręce i dam znać jak zadziałało w mojej X5.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
gdzie naprawiałeś tuner? Też mnie czeka naprawa i chcę wiedzieć gdzie nie wysyłać :cool2:
Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano
gdzie naprawiałeś tuner? Też mnie czeka naprawa i chcę wiedzieć gdzie nie wysyłać :cool2:

W Słupsku, szybko sprawnie i dobry kontakt. Nadal jestem w kontakcie z fachowcem i będę mu wysyłał po raz drugi tuner z informacją, którą mi przekazał kolega na forum. powiedział że jak nie poskutkuje to znajdzie mi dobry używany tuner.

Opublikowano
No właśnie, a czy może ktoś już robił wymianę tunera BM54 w swoim aucie. Jak to działa? Czy każdy tuner BM54 będzie pasował do każdej X5?, czy musi być z X5? Czy może musi mieć jeszcze jakieś inne oznaczenia, parametry, numery?