Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nurtuje mnie jedna rzecz od pewnego czasu. Chodzi o roletę bagażnika. Czy u kogoś otwierając samą szybę tylnej klapy, roleta roleta samoczynnie podnosi się do góry po tych prowadnicach ? czy jest tam coś na zasadzie zwolnienia blokady tej rolety ? U mnie nie ma czegoś takiego i muszę ją odchylać ręcznie, a żeby tego było mało to u znajomych w e91 każdy ma coś takiego, to trochę dziwne by f31 nie było... Więc jeśli ktoś posiada takowy system, mógłby mi podesłać końcówkę vinu bo zastanawiam się nad ewentualnym dołożeniem tej pierdoły, co jednak ułatwia życie. Patrząc po moim numerze Vin, nie pokazuje by była taka opcja
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie również nie ma tego.

Miałem styczność z wieloma F31, czasami z mega wyposażeniem i w żadnej nie było tej opcji.

Opublikowano
u mnie tez nie ma, i nie widzialem niczego takiego w żadnym F31 ktore ogladałem przed zakupem

Pozdrawiam,

47

Opublikowano

Jesteś pewny, że w F31 była dostępna taka opcja?

Sprawdzę u siebie jak wrócę z pracy. Dam znać.

BMW F31 320d ED (N47T) - Mobil 1 ESP 5W-30 + AR9200

BMW F20 118d (B47) - MOTUL 8100 X-CLEAN+ 5W-30

Opublikowano

Właśnie nie jestem pewny, ale mam wrażenie ze na coś takiego trafiłem oglądając kiedyś jedną 3. Chyba, że to był przypadek otwierając szybę.

Dlatego szukam informacji

Opublikowano
Z tego co pamietam to u mnie roleta podnosi sie samoczynnie po prowadnicach po otwarciu tylnej szyby. Pewnosci nie mam bo odrazu po zakupie auta ja wyjalem. Teraz jest na dzialce ale jak bede mial do niej dostep to zamontuje i sprobuje pomoc. Rozkodowalem swoj VIN i nie ma w nim nic na ten temat.

Sprawdź wartość katalizatora w swoim BMW.

https://www.autokat-katalizatory.pl/cennik-skupu

Opublikowano

Ja dziś sprawdziłem u siebie.

Nie podnosi się.

Szczerze to aż sam jestem ciekaw jak to jest rozwiązane jeśli jest coś takiego w opcji. :roll:

BMW F31 320d ED (N47T) - Mobil 1 ESP 5W-30 + AR9200

BMW F20 118d (B47) - MOTUL 8100 X-CLEAN+ 5W-30

Opublikowano
W poprzednich generacjach, otwierając szybę, w prowadnicach były zwalniane takie dwie blokady i roleta leciała w górę. Prosty mechanizm
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
u znajomych w e91 każdy ma coś takiego

Miałem dwie E91 (niemal identyczne) - w jednej roleta podnosiła się sama, w drugiej nie. Myślałem, że coś się zepsuło ale mi w serwisie wytłumaczyli, że to opcja wyposażenia.