Skocz do zawartości

Sterownik alarmu i centralnego zamka w E34 - gdzie jest?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam dość zniszczonego pilota do alarmu i centralnego zamka. Pilot puki co jest sprawny, caly system także. Ale jego stan mechaniczny jest fatalny. Chcę więc go zamienić, stąd pytanie:

- czy można wymienić pilota bez zmiany jednostki sterującej

- gdzie jest jednostka starująca - system jest oryginalny BMW

- może macie inne pomysły

Pozdrawia

Marco (Wawa)

Pozdrawiam

Eulem

E39 [E34/E36]

a tu gram: http://s1.metaldamage.pl/c.php?uid=227838

Opublikowano
(Chyba) cała elektronika, elektryka ukryta jest pod kanapą tylnego siedzenia.

Baca

Czy teoria zgadza się z praktyką? W teorii tak, w praktyce nie

• Członkowie klubu
Opublikowano

Pilota wymienić można zawsze - ile to kosztuje nie wiem.

Pamiętam, jak kupiłem swoje E36 to miałem w nim oryginalny alarm, ale bez żadnego pilota. Więc pojechałem do alarmiarzy na montaż nowego alarmu.

Potem byłem na przeglądzie w ASO i uslyszalłm, że niepotrzebnie pozbyłem sie instalacji, bo po prostu wystarczyło zamówić nowego pilota... Szkoda, że nie pomyślałem wczesniej.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Mam alarm Clifford. Kupując autko dostałem 2 kluczyki z pilotami, oba działały a teraz na jeden alarm juz nie reaguje mimo, że dioda pilota miga.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Jak masz klucz oryginalny to napisz co chcesz wiedzieć o aktywacji alarmu. Jest sposób fabryczny na "kodowanie" ogyginalnego klucza. Gdzie jest centralka - nie wiem.

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano

Centralka jest pod tylnyą kanapą. Klucz możesz kupić w ASO. Zestrojenie jest opisane w instrukcji (ok 40 PLN), też do nabycia w ASO. Jak będzie wolna chwila to mogę przepisać.

Pozdrowionka!!!

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
  • 5 lat później...
Opublikowano
Centralka jest pod tylnyą kanapą. Klucz możesz kupić w ASO. Zestrojenie jest opisane w instrukcji (ok 40 PLN), też do nabycia w ASO. Jak będzie wolna chwila to mogę przepisać.

Pozdrowionka!!!

witam kolego mam taka prośbe, wiesz ktoro dokladnie tam to jest sterownik alarmu i centralki w e34 ?

czegos nagle padlo mi to i to nawet nie dalo sie zapalaci auta ciagle trzeba kleme bylo odlkaczac, i tak szukam co sie da :/

Opublikowano

Pozdrowionka!!!