Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kiedyś mówiono "ale wiocha" na ledy w A6kach. Potem moda rozlała się po producentach. Dziś ledy to bardzo ważna stylistyczna część designu dająca rozpoznawalność danej marki itp ale są nadal auta mające tak beznadziejnie zaprojektowane ledy, że aż wstyd. Kwestia wyważenia i znalezienia odpowiedniego smaku a moze taki grill wyglądać fajnie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No i chociaz w jednym bmw bedzie prekursorem jesli chodzi o design a nie tylko kupiuj wklej od konkurencji jak np ogromny przedni gril w serii 7.
  • Moderatorzy
Opublikowano

Lekko podświetlony ambientem grill współgrający z resztą oświetlenia wcale nie musi wyglądać źle, każdy pluje a potem będzie się na ulicy odwracać za takim.

Dodam tylko że Mercedes od kilku lat oferuje podświetlenie "gwiazdy" i wcale nie wygląda to odpustowo :wink:

Opublikowano

A mi się ten grill nawet podoba, a przynajmniej nie jest dla mnie kontrowersyjny, zwłaszcza, że podświetla się tylko przy otwieraniu razem z klamkami które nikomu nie przeszkadzają.

Przy tym festiwalu wiejskiego tuningu jaki jest teraz to te nerki to dyskretny gadżet.

No bo popatrzcie, dwukolorowe felgi, kolorowe zaciski, plastikowe końcówki tłumika, podwójny wydech w silnikach rzędowych, podświetlane głośniki, kolorowe podświetlenie wnętrza, srebrne przyciski, logo wyświetlane z drzwi, podświetlane klamki, kratka w nerkach bmw, nawet wielkie ekrany lcd, jeszcze 10-15 lat temu to wszystko było zarezerwowane dla stunigowanych golfów i civiców, nikt by takich rzeczy nie zamontował w limuzynie, a teraz? wszyscy klaszczą :D

Czekam tylko na spojler WRC w 7er, patrząc na nowy grill pewnie będzie niedługo w akcesoriach.

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jestem zdecydowanym przeciwnikiem wiejskiego tuningu, ale akurat od podświetlanych głośników Bowers & Wilkins powinieneś się za przeproszeniem odstosunkować :D Tym bardziej, że jeśli komuś ta opcja się nie podoba albo się znudzi, podświetlenie można wyłączyć, więc każdy powinien być usatysfakcjonowany, bo znajdzie swoje ustawienie. Nie wiem jak Ty, ale ja wolę mieć do dyspozycji więcej opcji niż mniej. Kiedyś tego nie było, a dzisiaj jest i to jest jedna z oznak postępu. Szkoda tylko, że BMW nie jest konsekwentne i nie w każdym przypadku daje możliwość wyboru - np. w G30 kierunkowskazy zostały "zepsute" w stosunku do F10. Wolałem te, które same wracały do pozycji wyjściowej i nie pstrykały tandetnie przy odkręcaniu kierownicy. Niestety, w tym przypadku wyboru nie ma.