Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktoś z was zakładał do F10 opony o rozmiarze 225/45/17? Wiem że fabryczne to 22/55/17 ale profil 45 jest sporo tańszy i stąd moje pytanie czy można taki rozmiar zastosować? Czy samochód nie wygląda na nich dziwnie i czy dobrze się prowadzi? Stać mnie na oryginalny rozmiar ale jako że nie lubię wywalać pieniędzy bez potrzeby to pytam o wasze zdanie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Będzie wyglądać baaardzo źle.

Taki rozmiar to do golfa sprzed 20 lat będzie dobry.

Nawet do 3er F30 jest za mały.

Zapewne księgowi z bmw też chętnie wrzuciliby tańszy rozmiar.

Jednak inżynierowie mieli inne zdanie.

Masz na krowę musisz mieć na łańcuch....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Myślę że w tak nieodpowiednim rozmiarze dla f10 nie znajdziesz nawet zdjęć w internecie.

To różnica 2,25cm... Ogromna w przypadku opon.

Opublikowano
Takich odpowiedzi się spodziewałem ale byłem ciekaw czy ktoś założył do F10 takie opony. Zamówiłem 225/55/17 Good year Efficient Grip Performance. Mam nadzieję że to dobry wybór.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja takie założyłem kiedyś do E60 bo zostały mi po E46 i wyglądało to słabo, w F10 było by jeszcze gorzej.
Opublikowano
opony zaklada sie takie z jakimi auto ma homologacje, ze wzgledow bezpieczenstwa, pomijam ubezpieczenie. czekam az ktos zalozy opony AT lub MT albo simexy
Opublikowano (edytowane)
opony zaklada sie takie z jakimi auto ma homologacje, ze wzgledow bezpieczenstwa, pomijam ubezpieczenie. czekam az ktos zalozy opony AT lub MT albo simexy

Tak tez robie, zakladam 225/55/17, nie chcialem tylko kupowac opon run flat ze wzgledu na halas, jeszcze nigdy nie mialem tak glosnych opon.

Edytowane przez Maniekkot
  • Moderatorzy
Opublikowano

To nie wina run flatów samych w sobie a producenta.

Mi Bridgestone tak huczały jak syrena alarmowa przy 60-80 km/h, inne run flaty już nie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie wyobrażam sobie nie mieć runflatow w bmw.

Spróbowałem i nie. Jeździłem innymi f10 nie rft i .. nie

Opublikowano

Ja jak na razie mam zupełnie inne odczucia. Ale nigdy nie było to BMW, choć nie wierzę że marka samochodu robi jakąś różnicę. Zamówione mam nie run flary, mam nadzieję że będę zadowolony.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja jak na razie mam zupełnie inne odczucia. Ale nigdy nie było to BMW, choć nie wierzę że marka samochodu robi jakąś różnicę. Zamówione mam nie run flary, mam nadzieję że będę zadowolony.

No robi bo w Renault Laguna 3 nie wyobrażam sobie runflat.