Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeździć, obserwować :lol: jak nie spada na trasie to jest ok a jak spada to do wymiany.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Chodzi mi to jak szybko powinien się nagrać do pionu bo jak zrobiłem 20km było tylko 82 stopnie a po 30km i tym jechanku z butem na czwórce już 90.

Dziś znów przez chwilę jak jechałem na trojce falowaly mi obroty Góra dół o kilometr i wtedy auto rąk jakby buka lekko no co to ma kurde być. Błędów brak turbo ok wtryski ok auto ogólnie zadbane wszystko wymienie na czas. Po chwili takiego zachowania po dodaniu gazu objaw znika na kolejny miesiąc lol. Może tak hamulec trzymać jak nie odbija zacisk?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz termostat egr? Masz jakiś problem z rozruchem?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Nie wiem czy mam termostat egr. Z rozruchem nie mam najmniejszych problemów nawet w zimę po tygodniu bez jeżdżenia startowała na dotyk :) a jakis tam podgrzewacz płyny czy coś nie moze mieć z tym coś wspólnego :) bo dzisiaj niby to się zadzialo po włączeniu klimy ale wcześniej działo się w sumie bez ale to się dzieje tylko na troje przy 50-60 raz na miesiąc więc nie mogę namierzyc co to jest :) dzieje się to tylko pod warunkiem że dopiero odpaliłem auto i zacząłem jechać. Po minimalnym zagraniu nigdy. Zawsze dzaialo mi się to maks kilka set metrów od domu :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wyłącz nawiew i sprawdź, jak nie będzie falować to elektryczny podgrzewacz.

Co do t.egr to zajrzyj pod maskę :lol:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Znaczy mi obroty nie faluja na luzie:) to dzieje się tylko jak jadę na trzecim biegu 50-60:) no tylko teraz zanim tak się zrobi to miesiąc minie :) termostat egr jeśli to raczej nie posiadam bo od egr (znaczy od jego imitacji czyt. Pustej rury), nic nie odchodzi nawet nie ma tej metalowej części co chyba jest chłodnica spalin.
Opublikowano
A ten termostat główny mam do wymiany w końcu czy nie. W zimę spadała mi temp na postoju więc chyba nie halo cos:) i niby się nagrał do 90 ale po ponad 30km więc też chyba nie halo :) jaka jestem temp otwarcia termostatu w m47n?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
88 stopni, jeżeli temperatura spada to główny do wymiany.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Ale czas do tego dojścia do 88 stopni ma znaczenie? Jak się nagrzewa 30km np to też termostat do wymiany? No spadło mi jak był duży mróz po zrobieniu 10km delkatnej jazdy była wskazówka dopiero w połowie drogi do pionu. Stałem 5 minut na stacji z odlalonym to wskazówka szła w dół. Za to jak jechałem bardziej dynamicznie to pion był szybciej. Podczas jazdy nigdy mi temp nie spada ale ostatnio zrobiłem najpierw 10km z prędkością 100 potem parę 160 i nie chcialo iść powyżej 82 stopnie. Dopiero ostatnio jak nagrywalem filmik od turbo bo było 90 stopni ale to zrobiłem 30km i potem ten but na czwórce. Wydaje mi się że powinien mieć normalnie te 88 po Maks 10 kilometrach nawet w zimę.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Powinno być tak jak piszesz, termostat do wymiany, tylko ori obecnie nadaje się.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam kiedyś już pisałem a tym problemie tu na forum. Wstawiłem live data wychodziło że wszystko ok. Jednak problemu nie udało się rozwiązać a teraz nagle wróciłm

Jadąc na trójce z prędkością 50 - 60 mam powiedzmy 2 tys obrotów nagle samo skacze do 2100 i spada na 2000 i Znow na 2100 i na 2000 aż czuć jak lekko przyhamowuje auto. Jakiś pomysł co to może być?