Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.czy mógłby ktoś poświęcić mi chwilę że swojego cennego czasu wakacyjnego,na opisanie krok po kroku jak zakodować moduł szm do mojego auta.nie jest to wymiana tylko dołożenie.modùł jest używany z innego auta.następny krok to dołożenie modułu pdc też używanego ,którego też nigdy nie było w moim samochodzie,i zamiana foteli zwykłych na komfort z grzaniem.fizycznie całą instalację mam zrobioną tylko nie połączoną .nigdy nic nie kodowałem do tej pory,ale chciałbym spróbować.wiem,że na temat kodowania było już dużo wpisów,większość czytałem.zawsze mam wątpliwości ,czy to dotyczy mojego przypadku."Nowy moduł,stary modùł,Nowy vin,stary vin"raz czytam zakodùj pustym plikiem man,a.gdzie indziej ,że pustym man nic się nie koduje.dla osób z doświadczeniem nie jest to pewnie problem,ale mi trudno się połapać.mam programy z iBmw z kablem.moje auto to 520 D lci z 10.2007.oczywiście może się okazać ,że jest to dla mnie czarna magia i wtedy dam sobie z tym spokój,ale wcześniej chciałbym chociaż spróbować.każdy chyba jakoś zaczynał.z góry dzięki za zainteresowanie.