Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jak w temacie, bmw e60 3.0d 218km 2004 automat . Problem polega na tym że auto nie reaguje na kluczyk. Otóż prąd w samochodzie jest. Zamek centralny z pilota dziala, oświetlenie również.

Cały czas pali się podswietlenie lewarka skrzyni, podswietlenie panelu sterowania szyb od strony kierowcy, oraz zielona lampka na przycisku blokowania szyb.

Sprawdzone bezpieczniki pod schowkiem jak i w bagażniku

Obstawialem moduł can który został zmieniony z całym zestawem. Lecz to nie pomogło.

Klema ibs dołączona, pirotechniczna sprawdzona, włącznik stacyjki wydaje mi się że jest ok.

Kończą mi się pomysły...

Proszę o pomoc

Opublikowano
Nie reaguje na kluczyk tzn nawet nie możesz przełączyć w pozycje zapłonu czy po prostu nie kręci rozrusznik?
Opublikowano
Przekazniki i bezpieczniki (jest tam ich chyba 5 albo 6) w skrzynce DDE zobacz.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A sprawdzales napiecia na przekazniku sterowania silnika?

Jak to ustrojstwo nie pusci voltów to cała elektronika silnika leźy...

Opublikowano
Wydaje mi się że jest gdzieś zwarcie ponieważ jest duży pobór prądu. Generalnie przekopałem internet. Strony polskie, angielskie i parę przypadków takich jak mój było,lecz nic konkretnego nikt nie pisze.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No trudno zebys nie miał poboru prądu skoro kabel 30 zasila równieź inne obwody...

Puki nie sprawdzisz przekaznika problem bedzie w martwym punkcie...