Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

szukałem po internecie ale jakos nigdzie nie znalazlem.

Wie ktoś może czy w tym modelu: VIN: WBAUG51040PV33319 jest opcja polaczenia sie przez bluetooth z komorka?

Wiem, ze na wyposazeniu nei ma bluetooth bo sprawdzalem po VINie ale moze jezeli jest multifunkcyjna kierownica to dawali to razem.

Bardzo mi zależy na rozmawianiu podczas jazdy, a na kierownicy mam sluchawke wiec moze opcja jest dostepna.

Kupiłem auto ale nie moge jeszcze tego przetestowac bo zostanie sciagniete do Polski za 2/3 tygodnie.

P.s Jezeli tej opcji nie ma to da sie ja zamontować? Jezeli tak to ile takie cos by ksoztowało?

DZIEKI!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kierownice BMW ma dwie z przycuskami albo bez, niezależnie od opcji. Jak nie masz opcji BT to po prostu klawisze nie działają. W twoim aucie jest chyba najbiedniejsze radio jakie może być. Najbardziej oryginalnie byłoby kupić radio Proffesional z BT i pociągnać mikrofon do podsufitki oraz zakodować to wszystko. Można też trochę taniej kupić jakieś urządzonko innej firmy typu Parrot i dołożyć BT do tego co jest.
Opublikowano

dzieki za pomoc :)

Jeszcze jedno pytanie. Czy wszystkie radia Professional maja BT? Bo widze na allegro od 150zł do 800zł sa :)

Jezeli nie to czy mozesz jeszcze napisac czy bedzie duza róznica w dzwieku na professional od tego co ja mam? czy to tylko wiekszy wyswietlacz?

ps. Czy jak jest BT to moge sluchac np Spotify z telefonu czy sluzy to tylko do rozmowy?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie wszystkie maja BT. Musi miec z tyłu taka białą wtyczkę na antenę no i na tabliczce znamionowej napis BLUETOOT, tak jak to radio.

https://allegro.pl/oferta/radio-bmw-e90-e91-e92-professional-cd-bluetooth-8265904991

Niestety tych z BT jest mało.

Tego nie wiem, bo nie miałem takiego radia, ale pewnie będzie. To co masz to największe badziewie. Na te wyświetlacze trzeba uważać bo gubią piksele. Niestety służy tylko do rozmowy.

Żeby to zamontować to radio plus pewnie ta antena plus mikrofon, poskładać to do kupy i kodowanie.

Opublikowano

Biała wtyczka ni jest od żadnej anteny bo to nie gps żeby mieć antenę. Biała wtyczka jest od USB. Radio z wbudowanym BT ma tylko napis na górnej części i żadnych dodatkowych wtyczek itp.

BT służy tylko do rozmów i nic więcej. Port USB taki jak w radiu wyżej może służyć do odtwarzania muzyki ale tylko z pendrive a jeżeli chcesz Spotify to musisz jeszcze doposażyć auto w przyłącze ipod

Opublikowano
Antena jest wbudowana. Podłączasz tylko mikrofon. USB to opcja niezależna i dodatkowa od BT