Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jakiś czas temu jeździłem ze znajomym w poszukiwaniu dla niego beemki. Miałem okazje przejechać się e46 M52b28TU w manualu, oraz e39 m54b25 w automacie. Ku mojemu zaskoczeniu, dźwięk silnika obu motorów nie był tak charakterystyczny mrukliwy na wysokich obrotach jak w M52, którym obecnie jeżdzę. O ile ten pierwszy wkręcał się na obroty nawet fajnie, to ten drugi wkręcał się bardziej jak kosiarka :D . Miał ktoś do czynienia z tymi motorami na co dzień lub miał podobne wrażenia?? Zapraszam do dyskusji :mrgreen: :lol:
Opublikowano

Ja jeździłem BMW z wszystkimi silnikami benzynowymi o oznaczeniu M z 24V.

Najlepiej brzmiącym silnikiem auta podczas jazdy za kierownicą był: najstarszy M50, następnie M50 ( z vanosem), M52, M52TU a ostatnim M54.

Dźwięk silnika na zewnątrz: j.w.

Ale to jest tylko moje zdanie na ten temat.

Dwa pierwsze auta to BMW e34, trzecie to e39, czwarte e46, piąte e60.

Duży wpływ na dźwięk silnika ma wygłuszenie grodzi, jak i maski.

Niestety w porównaniu wygłuszenia e34 vs e60, ta druga wypada wg mnie bardzo słabo (w e34,e39,e46 nie słyszałem silnika na postoju, w e60 słyszę).

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
Rzeczywiście M50, brzmi naprawdę rasowo. Kolega kiedyś miał taki silnik w E34 z 2.5 litrowym motorem. Ten pomruk sprawił że chciałem mieć beemke :D. Mało już kto może sie pochwalić takim silnikiem, ten motor to prawdziwy klasyk wśród beemek :)