Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam może głupie pytanie ale F11 użytkuję od kilku dni.

Mianowicie mam zegary LCD. Z lewej strony pod prędkościomierzem jest wskaźnik zasięgu w km. Jak narazie wyjeździłem 1/3 zbiornika paliwa i pokazuje zasięg 830km. Pytanie mam do czerwonego paska podzielonegoo na 4 części który cały czas jest w całości. Co on wskazuję i kiedy zaczyna się zmniejszać. Myślałem że wraz z ubywaniem paliwa ten pasek będzie się kurczył.

Sorry za głupie pytanie ale w instrukcji nic na ten temat nie wyczytałem.

Opublikowano
Pasek to zasięg i u mnie maksymalnie pokazuje 800km. Jeśli masz więcej to na jego prawym końcu jest malutki trójkącik pokazujący „więcej”. Jak zejdziesz poniżej 800km pasek zacznie się kurczyć.
Opublikowano

Właśnie tak powinno być. Czerwona kreska pokazuje zasięg. Gdy masz włączoną nawigację to kropka pokazuje odległość do celu względem zasięgu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano
To wskaźnik zasięgu jaki masz na ilości paliwa w danej chwili w baku przy danym stylu jazdy. Skala kończy się na 800, więc jak spadnie poniżej 800 to pasek będzie się kurczył. Masz podziałkę 0-200-400-600-800km, wskaźnik jest po to, żeby zawsze był widoczny zasięg bo na komputerze (BC) możesz sobie ustawić spalanie średnie. Dodatkowo jak ustawisz cel w nawigacji to na tym pasku z zasięgiem pojawi się kropka, która oznacza, na pasku odległość do celu względem zasięgu.
Opublikowano

Tak ciekawości to wy macie liczniki 6WA i tam tak jest?

U mnie na 6WB jest zasięg rzeczywisty, tzn. jak mam 800 to tyle pokazuje jak mi wyjdzie 1056 to tez tyle mi pokaże i jest to zmienne.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

6wb nieco inaczej pokazuje.

W obu przypadkach można zakodować skale tak jak się chce.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzisiaj zasięg spadł do 770km i czerwona kreska skurczyła się. Dziwne rozwiązanie... :roll:

Mozesz ustawić sobie skalę

A dwa że ... To zależy od średniego spalania