Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Próbował ktoś używać navi na tablecie wciśniętym/położonym we wnęce nawi ?

Telefony "kładą" się przy przyśpieszaniu i zastanawiam się nad tabletem.

Opublikowano
Próbował ktoś używać navi na tablecie wciśniętym/położonym we wnęce nawi ?

Jeśli chodzi o ogólne korzystanie z tabletu jako navi to ja jak najbardziej polecam, jestem kierowcom zawodowym i jeżdżę tak od około dwóch lat (dobrze ponad 200 tyś km). Do osobowki też często wsadzam (7 cali) i nie przeszkadza mi to za bardzo.

Opublikowano

Do e60 wkładałeś we wnękę czy na uchwycie ?

Mnie interesuje taki do wnęki.

Opublikowano
Wkladalem go w miejsce ekranu, dobrze się trzymał ale tylko z racji tego że mam do niego gumowe etui które idealnie się "zakleszczało" w tej wnęce. Może jakiś uchwyt magnetyczny na telefon czy coś?
Opublikowano

Telefon mam za mały do tej wnęki a na pulpit, szybę lub kratki nawiewu nie chce niczego. Przerabiałem to.

W takim razie będę się rozglądał za tabletem 7`, tanie są teraz.

Chciałem dołożyć do siebie moduł z f10 żeby mieć na głównym ekranie nawi zrzut z telefonu ale rózne info są na ten temat a mało kto się tego chce podjąć.

Opublikowano

Masz na myśli zmianę całości ?

Mam CIC na Professionalu, twardy dysk, usb etc - tłucze i gra dla mnie wystarczająco, nie chce tego zmieniać,

Mi nie zależy na słuchaniu muzyki z telefonu czy oglądaniu teledysków a tylko na google maps dostępnym wszędzie za darmo w miejscu wnęki na navi, dlatego też kiedyś pytałem o możliwość zrzutu z telefonu po jakimś module na ori ekran CIC

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz na myśli zmianę całości ?

Mam CIC na Professionalu, twardy dysk, usb etc - tłucze i gra dla mnie wystarczająco, nie chce tego zmieniać,

Mi nie zależy na słuchaniu muzyki z telefonu czy oglądaniu teledysków a tylko na google maps dostępnym wszędzie za darmo w miejscu wnęki na navi, dlatego też kiedyś pytałem o możliwość zrzutu z telefonu po jakimś module na ori ekran CIC

Wymienia się sam ekran. W ekranie z androidem jest już wszystko wbudowane. Dzięki temu masz pełnowartościowy tablet. Jednocześnie zachowujesz pełną funkcjonalność oryginalnego systemu.

Jest już trochę o tym na forum.

Ja mam taki sprzęt w F31 i jestem zadowolony.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie. Podłącza się wyjście dźwięku w AUX + cała wiązka do sterowania z kierownicy i iDrive. Wszystko działa jak fabrycznie, jest nawet dostęp do standardowego CCC/CIC, Czujników parkowania itp. A na codzień pełen android z wszystkimi aplikacjami.
Opublikowano

Czytałem wcześniej o ekranie z androidem, ale odpuszczam temat.

Mi w zasadzie zależy tylko na navi w google maps a cała reszta jest mi najzwyczajniej zbędna.

W każdym razie dzięki za zainteresowanie.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Nie brałem w końcu żadnego tabletu w wnękę.

Odgrzebałem dość fajny uchwyt pod komórkę iottie easy flex 3, który przeleżał z 2 lata w garażu, bo w e46 z miękkiego pulpitu przy częstym przylepianiu i odlepianiu ( nie lubię badziewia na szybach/pulpitach/lusterkach ) zaczął się na dziurach odklejać.

Na szczęście do e60 pasuję jak ulał do twardego i płaskiego plastiku wnęki do ekranu navi.

Skrajnie w lewo zamontowane, nie zasłania ekranu ori navi, nie sterczy na pulpicie czy wisi na szybie.

Nawet przy niewielkich phonach dzięki temu, ze znajduje się blisko, wszystko jest czytelne.

Polecam.