Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzieciak z rodziny interesuje się mocno tym samochodem. Podejrzane lampy widzę, na histioriapojazdu.gov przebieg na przeglądzie 02.2018 177 tys km. Proszę o opinie

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-oryginal-serwis-6-biegow-150-koni-alu-super-stan-ID6BwkF4.html

VIN: WBAAP71030PP38273

Type code: AP71

Model: 320D (EUR)

E-F-R series: E46 3FL

Series: 3

Type: TOUR

Steering: LL

Doors: 5

Engine: M47DO1

Displacement: 2.00

Power: 110 (149 hp)

Drive: HECK

Transmission: MECH

Paint code: 317 - ORIENTBLAU METALLIC

Upholstery code: V8TM - STOFF/LEDER SCRI

Prod.date: 2005-02-05

S1CA SELECTION COP RELEVANT VEHICLES

S2CD BMW light alloy wheel, spider spoke 136

S8SP Control unit COP

S9AA Outer skin protection

S167 EU4 exhaust emissions standard

S210 Dynamic stability control

S249 Multifunction f steering wheel

S255 Sports leather steering wheel

S302 Alarm system

S320 Deleted, model lettering

S321 Exterior parts in vehicle colour

S386 Roof railing

S423 Floor mats, velours

S438 Fine wood trim

S441 Smoker package

S473 Armrest front

S502 Headlight cleaning system

S520 Fog lights

S522 Xenon Light

S534 Automatic air conditioning

S548 Kilometre speedo

S550 On-board computer

S650 CD player

S661 Radio BMW Business (C43)

S722 Lifestyle Edition

S785 White direction indicator lights

S832 Battery in luggage compartment

S851 Language version German

S863 Dealer List Europe

S877 Omission of non-combined operation

S886 Operating instructions, Dutch

Opublikowano
Dzięki za opinię. Boli trochę brak podgrzewanych foteli przy tym wnętrzu. Na plus kolor i deklarowany przebieg. Kruk podpowiesz z jakim stanem licznika była ostatnio w ASO?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Plus za wersję lifstyle, wygląda dobrze poza tymi ringami. Fajnie mieć 14-letnie auto z takim przebiegiem ale trzeba.mieć na uwadze, że większość elementów osprzętu silnika jak i zawieszenia będzie fabryczna, więc inwestycji ze względu na wiek może być sporo.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Moderatorzy
Opublikowano
Nie widzę dokładnie ale chyba 106tys.km w 2014.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Belgijka po pierwszym właścicielu to w części belgijskiej życia - auto najprostsze do sprawdzenia.

Prosisz o dokument car-pass i wszystko masz podane na talerzu.

Wygląda dobrze, jeśli car-pass da Ci satysfakcjonujące informacje, to ja bym wziął ją pod uwagę...

Chyba, że przypadkiem (lub "przypadkiem") nie ma car-pass'a...

A co się działo w PL? Trzeba sprawdzić.

PS1.

Mały przebieg + bezwypadkowy + dobra cena - te parametry w rzeczywistości dość rzadko pojawiają się łącznie.

I oby tu było inaczej...

PS2.

Niestety mnie poniższe regułki w ogłoszeniu PRZERAŻAJĄ...

cytat:

Uwaga! Niniejsze ogłoszenia jest wyłącznie informacją handlową i nie stanowi oferty w myśl art 66,A§1 Kodeksu Cywilnego. Sprzedający nie odpowiada za ewentualne błędy lub nieaktualności ogłoszenia.

koniec cytatu.

PS3.

Sprzedający prowadzi blacharstwo i lakiernictwo...

https://www.biznesfinder.pl/cuple-zascar-zasada-piotr-4616472.html

https://panoramafirm.pl/lubelskie,lubelski,cuple,35/zascar_piotr_zasada-zbjyuw_pzh.html

Bądź uważny. Sprawdź konstrukcję nadwozia. Bo niektórzy ignoranci to tylko machają czujnikiem po błotnikach...

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)

Opublikowano
Formułka formułką. Znam przypadki kupujących nasyłających adwokata i szarpiących kasę ze sprzedającego za np info w ogloszeniu o klimie dwustrefowej, a est jednostrefowa itp. Propozycją zwrotu samochodu i pieniędzy nie byli zainteresowani, chodziło o wyszarpanie kilku tysięcy, także takie formułki puszczam mimo oczu. Oglądałem dziś auto. Jest carpass, dwa kluczyki. Przebieg koresponduje z ogólnym stanem samochodu. Rdzy nie ma, wnętrze ładne. Auto suche od spodu, coś tam malowane było (błotnik LP) ale na tyle dawno i starannie że nawet mi się miernika nie chciało wyjmować z auta. Ringi dołożone podobno jeszcze w belgii. Poziomowanie xenonu i spryskiwacze ok, ogólnie całe wyposażenie sprawne. Kultura pracy silnika i rozruch średni, ale bez jakiegoś dymienia czy innych anomalii. Subiektywne odczucie. Z tego co pamiętam, ten typ tak ma (miałem taką z 8 lat temu). Klapy z kolektora do usunięcia, do zrobienia zbieżność. Opony 2004, auto 2005 :duh: NIE FABRYCZNE, ktoś założył takie syfy bo miały dużo mięcha. Zderzak przedni zarysowany z prawej strony, wypada ze ślizgu. Od e46 za dwukrotność ceny najtańszego egzemplarza wymagałbym więcej. Sprzedający z dużym ego, ale ma niezłe auto to sobie może pocwaniakować. Nie było porozumienia co do ceny (sprzedający był głuchy na argumentację o powyższych mankamentach), więc strony dały obie nockę na przemyślenia. 14 letni samochód i to diesel i to bmw i to e46.......... chyba ciężko o lepszy. Dzięki wszystkim, którzy zabrali głos
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czyli wady to klapy w kolektorze, brak zbieżności, stare opony i zarysowany zderzak?

Plusy:

E46 bez rdzy, rozumiem, że nie walony?

Przebieg bardzo niski jak na klekota.

Fajna wersja.

Stan wtryskiwaczy, turbiny, dwumasy rozumiem ok?

Pomijam opony, ponieważ to element eksploatacyjny i zostaje wywalenie klapek (lub kolektor z 318d), zbieżność, lakierowanie zderzak + ewentualnie ślizg, czyli inwestycja na poziomie 1000,- :roll: rozumiem, że jadąc po auto za 15900,- nie planowałeś go kupować za 12k gdy trzeba włożyć 1k? Nie odbieraj tego jako atak tylko zwykłe pytanie :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W świetle powyższego myślę, że trudno o lepszą sztukę.

I dobra cena, bo na znanych portalach ogłoszeniowych za mobilny złom z obciętymi sprężynami i dość często 3 razy cofanym licznikiem chcą po 10.ooo zł.

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)

Opublikowano

Ja go wcale nie planowałem kupować. Towarzyszyłem przy oględzinach, bo zostałem o to poproszony. Miałem totalnie neutralne nastawienie zarówno wobec auta jak i sprzedającego. Wkładu na szybko naszukaliśmy tam koło 2tys, bez żadnej tragedii i zainteresowany oczywiście liczył się z tym, że pakiet startowy musi zrobić w KAŻDYM aucie. W ogłoszeniu jest jakiś bełkot że stan idealny. Ja bym się tak napisać nie ośmielił bez uprzedniego naprawienia pierdół za kilka stów, tak samo nie założyłbym 15 letnich opon :duh: , ale to ja. Spodziewałem się więcej nie znaczy oczekiwałem za dużo. Co do sprzedającego, to nie chcę tu nikogo obrazić, więc przemilczę jego postawę. Coś się z niego dało wydusić na miejscu, ale trzeba było stanowczo dusić. Przez telefon to już całkiem tragedia. Widać, że zmęczony sprzedawaniem

Bez rdzy, sucho, ładny spód, porządek pod maską, dwumasa podobno roczna/10tkm, raczej nie walona (albo dobrze naprawiona i dawno), wtryski i turbo raczej ok. Raczej, bo nie będę tu ręczył reputacją za pierwsze lepsze e46 z internetu. Ja oglądałem ją 20 min, nie podpinałem kompa, i nikomu nie powiem, żeby brał w ciemno, ale sprawdzić dokładniej na pewno warto w razie zainteresowania. Powinna pojeździć. Lepszych nie będzie, niższe przebiegi to tylko Radom, Ostrów, Grójec...

Co do ceny to właściciel upierał się przy 15500. Padła propozycja 14 i 14,5 ( co uważam wcale nie było czymś niegrzecznym). Udałoby się pewnie spotkać przy 15, ale nie było woli