Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
E90 2007 M57d30tu2 Mam pytanie czy wie ktoś co to może być. Jechałem 100 km zaparkowalem auto normalnie i po godzinie nie mogłem jego otworzyć nie działało na kluczyk węzłem do sierodka kluczykiem awaryjnym mechanicznie żadna kontrolka się nie świeciło ani żadna lampka nawet światła w pod sufice. Brak komunikacji przez obd. Napięcie na akumulator że 12,63v napięcie na kablu od alternatora i klemie plusowej koło silnika 12,63v po 5 godz jak stał w cieniu poprostu wcisnelem przycisk kluczyka i wszystko chodzi. Dzień puzniej przejechałem 3km postawiłem auto na mocnym słońcu i to samo brak wszystkiego nawet jakieś lampki swieconcej. Podwieczor jak auto ostyglo. Zaczęło wszystko chodzić. Czytałem że to przekaźniki więc zaczelem wyciągać wszystkie pikolei czarny w schowku od strony pasażera i mały niebieski ale po wyjęciu go auto reagował na zamykanie otwieranie. Puzniej zaczęłam szukac pod maską biała puszka z wiązka kabli i komputerem były w sierodku dwa jeszcze przekaźniki czarny i niebieski odpinalem wszystkie ale auto działało. Więc mam pytanie jaka może być przyczyna
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź klemy przy akumulatorze i na drugim ich końcu tam gdzie łączą się z karoserią.
Opublikowano

Kiedys sama z siebie wywalil mi ladunek pirotechniczny w klemie inteligentnej w e60 ale wtedy bylo zasilanie na deske i wnetrze.

Sprawdz regulator napiecia w roznych waunkach tzn przez ukryte menu podejrzyj ladowanie podczas jazdy.

Powinno nie spadac poniżej 14 i nie wiecej niz 15.

Wiekszosc problemow z elektryka zaczyna sie od problemow z wahaniami napiecia..

Tak bylo u mnie.

Opublikowano
Nic z klema ponieważ napięcie z aku idzie aż pod maskę. Ładowanie akumulatora obd pokazuje 13,9. Ostatni odczyt obd pokazuje 78 procent naładowania. Zauważyłem to że w ciągu tygodnia tego stali mi to się chyba z 5 razy wszystko jak auto stało na słońcu jak już chłodniej to auto odpala normalnie. Wić myślę coś chyba się przsgrzewa i odcina napięcie tak że nawet liczniki mi się kasuja. Ale co to może być
Opublikowano
Dziś otworzyłem puszkę z komputerem przewuetrzala sie i auto ruszyło po 30 minutach pojechałem pod dom. Zgasilem i znowu auto martwe znowu otworzyłem puszkę z PC ale nic nie pomogło wietrzala się godzinę i nic po dwuch auto znowu działa. Mam pomysł kupić zamrwzacz w spreju jak auto niebedzie reagować zrobić małą dziurkę i wpuścić do sierodka zamrazacz. Jak ruszy to wiadomo sprawa rozwiązana jaki układ. Tylko szukać po elektronice pc jaka część odcina napięcie jak się grzeje
Opublikowano
tak jak Jack79 napisał, kabel zasilający skrzynkę bezpieczników w środku, pod schowkiem na nadkolu od środka auta idzie gruby czerwony kabel, jego połączenie jest wadliwe, jak znowu się to zdarzy to spróbuj poruszać tan kabel auto powinno odżyć, mi to naprawiał znajomy elektryk ale trzeba wymontować skrzynkę z bezpiecznikami i poprawić to połączenie
  • 2 miesiące temu...