Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem zainteresowany kupnem Bmw X5 3.0d. Interesuje mnie model od 2001 roku ale nie nowszy jak 2004 czy sa jacys uztykonicy któzy by mogli mi pomóc i podzielic sie swoimi opiniami na temat tego konkretnie modelu z tym silnikiem. Zalety Wady koszty na co zwrócic uwage przy zakupie oraz czy warto kupic ten samochód {kraj czy zagranica}( choc wiem czego szukam i to sie nie zmieni) Wszlekie informacje i ciekawostki mile widziane, im wiecej sie dowiem nawet suchych czysto technicznych inforamcji prodenta tym lepiej Dziekuję z góry i pozdrawiam.
Opublikowano
Witam jestem zainteresowany kupnem Bmw X5 3.0d. Interesuje mnie model od 2001 roku ale nie nowszy jak 2004 czy sa jacys uztykonicy któzy by mogli mi pomóc i podzielic sie swoimi opiniami na temat tego konkretnie modelu z tym silnikiem. .

Jesli chodzi Ci o silnik R6 3.0d to mozesz rowniedobrze przekopac sie przez forum i poszukac informacji o tej jednostce.

Zalety Wady koszty na co zwrócic uwage przy zakupie oraz czy warto kupic ten samochód {kraj czy zagranica}( choc wiem czego szukam i to sie nie zmieni) Wszlekie informacje i ciekawostki mile widziane, im wiecej sie dowiem nawet suchych czysto technicznych inforamcji prodenta tym lepiej Dziekuję z góry i pozdrawiam.

Polecam Ci lekture najnowszego BMW Car (wyd. wrzesniowe) gdzie tak sie sklada jest "The ultimate X5 guide" podaj mi swoj e-mail na pw to przesle Ci jutro skany artykulu. Artykul oczywiscie po angielsku.

Ponadto mam znajomego ktory uzytkuje X5 z takim silnikiem w aut. wiec jak bede mial okazje to sie podpytam.

Pozdr.

K.

================================================

Cokolwiek robisz zrób to dzisiaj bo jutro może być za poźno

Opublikowano
Czy ktos z Was wie dlaczego w czesci silników 3.0d podaje sie moc 184 KM a w czesci głownie tej po liftingu widze moc 218 KM choc tą moc soptakłem tez i w poprzedniej grupie.Od czego to zależało?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
3.0d 184 KM to silnik z CR I-szej generacji, wersja 204/218 KM to już CR II-generacji, z większym ciśnieniem wtrysku.

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Przypomnialo mi sie ze mozesz jeszcze poszukac takich informacji na stronie www.x5world.com

Pozdr.

K.

Opublikowano
Jeśli chodzi o eksploatację samego silnika(mam 184 KM w e46)to jest to super sprawa jeśli chodzi o osiągi i koszty eksploatacji a i w przypadku awaryjnosci to nic narazie zlego sie nie stalo. Spalanie rzedu 6-8,5 l/100 i to są jak na tą chwile moje koszty. Oczywiscie x5 ma wieksza bude i jest ciezszy, wiec osiagi beda gorsze ale silnik naprawde jest godny polecenia
Opublikowano
ok,silnik 3.0d 184km-pierwszej generacji,a silnik 3.0d 194km?

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano
ok,silnik 3.0d 184km-pierwszej generacji,a silnik 3.0d 194km?
ja takich nie widziałem tylko 204/218 i widziałem je w modelach przed liftingiem i nie wiem od kiefy je montowano...
Opublikowano

nie widziales??

ja mam taka-2001r- 730d 142kw..co ty na to?

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano
nie widziales??

ja mam taka-2001r- 730d 142kw..co ty na to?

woox'owi chodzi 3.0d w x5 a nie w serii 7, 5 i 3

Pozdr.

K.

Opublikowano
NO dokładnie chodzi mi o wersje X5 i o ten silnik 194 konie o ktorym wspomniano wczesniej. Aktualnie szukam za zachodnia granica takiego auta... moze KTOS Z WAS WIE GDZIE BYLBY TAKI? Oczywiscie czarny min 2001 :)
Opublikowano
No i za zachodnia granica nie znalazlem nic interesującego :(

oj chyba cos zle szukales :)

tutaj

same czarne, rocznik 2001-2004, 3.0d. 10 stron po 30 samochodow na stronie. mysle, ze znajdziesz cos interesujacego :)

pozdrawiam

luther