Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam na forum :D

Stałem się niedawno właścicielem swojego pierwszego wozu, BMW E87 z 2006 roku. Fabrycznie nie było zamontowanych czujników parkowania więc takowe zamówiłem i planuję sobie je samemu zamontować, bo w warsztatach krzyczą po 300 zł i więcej za sam montaż. Największy dla mnie problem to demontaż tylnego zderzaka. Nie chcę urwać żadnych zatrzasków ani nic, więc proszę o radę tych co już go zdejmowali w E87. Na YT nie ma żadnego poradnika co i jak po kolei :(

Czy ktoś z Was mógłby podratować jakąś instrukcją albo napisać po kolei gdzie znajdują się wszystkie śruby i miejsca na które trzeba zwrócić uwagę?

Z góry bardzo dziękuję za pomoc :wink:

Opublikowano

Jeszcze inna sprawa. Szukałem na tej stronie którą podaliście, ale nie mogłem znaleźć :/

Potrzebuję informacji jak zdjąć plastikową pokrywę która jest dokoła dolnego uchwytu klapy bagażnika. To okolice zderzaka więc w tym samym temacie piszę. Znalazłem 2 zaślepki na śruby na skrajnych bokach pokrywy ale trzyma jeszcze coś w środku, jakby te 2 plastikowe grzybki, nie wiem czy to są zatrzaski, boję się to mocniej podważyć płaskim śrubokrętem

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie te 3 to takie kolki rozporowe. W srodku kolka jest dziura i w te dziurę wchodzi bolec. Musisz wyciągnąć ten bolec np. podwarzając płakim śrubokrętem i wtedy wyjmujesz resztę. Po podważeniu ma to wyglądać jak na tym schemacie. Wtedy można go wyjąć.