Skocz do zawartości

[E46 318i 118KM] Nowe tarcze + klocki - nierówne tarcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Auto to BMW e46 318i 118KM przedlift.

Świeżo wymienione tarcze + klocki tył (przy okazji środek bębnów, blachy otaczające tarcze i łożyska w piastach)

Przebieg od wymiany 150 km. Docieranie na lekkim hamowaniu z głową jak do tej pory.

Czy nierówne zużycie takie że połowa klocka zostawia ślad a dolna połowa nie świadczy o czymś że jest źle poskładane lub zepsute ?

Czy przejmować się tym póki co ?

Zdjęcie:http://www.go-ride.pl/60/tarcza.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Od wewnątrz jest tak samo? Z drugiej strony auta też? Może klocki mają taki kształt i dotrą się. Ogólnie poza nie założeniem sprężyny zabezpieczającej nie można tu raczej coś źle zrobić żeby klocek był w złej pozycji w stosunku do tarczy a jak widać jest ona założona w tym przypadku.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Od wewnątrz jest tak samo? Z drugiej strony auta też? Może klocki mają taki kształt i dotrą się. Ogólnie poza nie założeniem sprężyny zabezpieczającej nie można tu raczej coś źle zrobić żeby klocek był w złej pozycji w stosunku do tarczy a jak widać jest ona założona w tym przypadku.

Tak, z drugiej strony auta jest to samo. Wewnątrz nie wiem.

Wymianę przeprowadzał mechanik, nie ja, dlatego ciężko mi się wypowiedzieć nt. samej czynności wymiany.

Widzę jedzynie co się dzieje tzn ślad na połowie tarczy.