Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

jak sobie radzicie z wyjęciem przepustnicy ...rozumiem że najlepiej odkręcić razem z egr-em

Mam problem z tą czwartą śrubką która jest pod spodem

Macie jakieś patenty na demontaż :wink: gdzieś czytałem że ktoś odkręcał trzy śruby a potem przekręcał całym egr-em w prawo i potem walka z tą ostatnią

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możesz tak zrobić jak piszesz , drugi sposób to odpiąć i odsunąć rurę o INTERCOOLERa -odkręcisz tą ostatnią długim imbusem ( jest przygotowane miejsce na wprowadzenie klucza )
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie musisz odkręcać EGR chcesz zdemontować tylko przepustnice .

Osłonę silnika musisz zdemontować , rura która jest na przepustnicy jest na szybko złączce .

https://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=NX51-EUR---E60N-BMW-525d&diagId=11_3869

https://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=NX51-EUR---E60N-BMW-525d&diagId=11_3468

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Tak...interesuje mnie tylko przepustnica ale wydawało mi się,że lepszy dostęp jest do tych czterech śrubek od egr ale jeżeli jest dojście do śrubki od przepustnicy od spodu jak zdejmę osłonę to jeszcze lepiej :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak już będziesz tam walczył to zdejmij EGR i go solidnie wyczyść .
Opublikowano

Przpustnica wymieniona egr przy okazji wyczyszczony

Wymiana bardzo prosta kwestia odpowiedniej długości klucza

Dzięki kolego malysz1976 za pomoc!!! :cool2: