Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W mojej opinii w centralnej czesci trzeszczy glownie kratka glosnika za wyswietlaczem. Ja w mojej dlugiej walce z ta ogolna przypadloscia wiele z elementow kleilem roznymi elastycznymi klejami (jakby to jakis mechanik zobaczyl to by sie za glowe zlapal, ale trudno) i nawet pomoglo, ale nie calkowicie. Natomiast podklejenie tej kratki akurat wyeliminowalo u mnie trzaski z czesci centralnej. To taki 'metal' ktory jest zawiniety na element plastikowy. Stad przy zmiennych temperaturach to sie schodzi/rozchodzi i trzeszczy.

Edytowane przez Krzysiek.P.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

A widzicie, czyli jednak warto brać Bowersa nie tylko dla lepszego brzmienia, ale i pozbycia się trzasków 😁 To audio ma inne maskownice i one nie trzeszczą, no bo jak szczotkowane aluminium ma trzeszczeć. Zresztą u mnie podczas jazdy nic nie trzeszczy (jedynie jak mocniej pomacam plastikowy ekran czy dekory piano black, ale kto na co dzień tak robi poza testerami i recenzentami?). Może to kwestia wyposażenia, a może też dlatego, że auto 99,5% czasu stoi w jakimś garażu, a nie na słońcu czy mrozie. Nie mam uwag co do jakości montażu czy spasowania części. Komforcik i cisza 👍

Edytowane przez s0nar
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

u mnie po pół roku pojawiły się pierwsze trzeszczenia z okolicy drzwi pasażera z przodu - byłe ciche i w bardzo zimne poranki- ale choroba postępowała , i stałe się głośniejsze i w mniejszej temp. , ale tylko na nie równej drodze  , co ciekawe jak przeciągnąłem klamkę drzwi lub dolny schowek do siebie to trzeszczenie ustało,  balem się zgłosić do ASO żeby mi profesjonalnie nie uszkodzili wygłuszenie drzwi 😅 , więc zgłosiłem się  do firmy gdzie robiłem wygłuszenie auta z tym problemem , i bingo , problem ustał .

natomiast tzw kliki z różnych miejsc ,chyba deski rozdzielczej czy foteli, pojawiają się ale nie są  dokuczliwe 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
3 godziny temu, s0nar napisał(a):

no bo jak szczotkowane aluminium ma trzeszczeć

Tak jak szczotkowane aluminium w dekorach deski 😄 - to tylko z zewnątrz. 
Trzeszczą raczej mocowania - które są już takie same.

Generalnie u mnie w 530e - 2020 rok, 66 nalotu nic nie trzeszczy, przy dociskaniu - tylko dekor w desce ew. w drzwiach

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zgłupiał bym przy takich dźwiękach mam mega problem jak coś trzeszczy ale kiedyś jak miałem zastępcze G30 bida werszyn to wszystko tam trzeszczło. Na szczęście w starej f10 ani G80 nic nie trzeszczy 🙂 F15 też szukalem z merino bo wtedy nie trzeszczy a przy Dakocie jest dramat. 

• Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

a myślałem że jestem jedynym dziwakiem którego przeszkadzają takie trzeszczenia w aucie 😅 , czy Merino jest jakościowo jak Nappa  ?

• Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Godzinę temu, Krakus3 napisał(a):

a myślałem że jestem jedynym dziwakiem którego przeszkadzają takie trzeszczenia w aucie 😅 , czy Merino jest jakościowo jak Nappa  ?

Bardzo podobna skóra teoretycznie poziom wyżej ale w obcowaniu bardzo podobne. Merino jest jakby bardziej delikatna i bardziej matowa. 

• Dziękuję 1