Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po zatankowaniu do pełna na stacji paliw, po przejechaniu ok. 50km zaczął mieć mieć problemy z odpaleniem ale wciąż zapalał, jednakże po paru kilometrach jazdy zaczął szarpać i zgasł. Po tym, po odczekaniu kilku minut odpaliłem go lecz po chwili problem się powtórzył, od tego czasu odpalał tylko na chwilę (ok 2-3 minut) i gasł.

Pierwsze co pomyślałem, że to jest problem z dopływem paliwa, więc wymieniłem filtr i odpowietrzyłem układ paliwowy, jednakże po tym odpalił tylko na chwilę i po tym nie chciał odpalić.

Podczas odpowietrzania zauważyłem, że paliwo wolno napełniało filtr, jednakże jak sprawdzałem pompkę paliwową w zbiorniku to zdawała się działać poprawnie

Opublikowano
Po zatankowaniu do pełna na stacji paliw, po przejechaniu ok. 50km zaczął mieć mieć problemy z odpaleniem ale wciąż zapalał, jednakże po paru kilometrach jazdy zaczął szarpać i zgasł. Po tym, po odczekaniu kilku minut odpaliłem go lecz po chwili problem się powtórzył, od tego czasu odpalał tylko na chwilę (ok 2-3 minut) i gasł.

Pierwsze co pomyślałem, że to jest problem z dopływem paliwa, więc wymieniłem filtr i odpowietrzyłem układ paliwowy, jednakże po tym odpalił tylko na chwilę i po tym nie chciał odpalić.

Podczas odpowietrzania zauważyłem, że paliwo wolno napełniało filtr, jednakże jak sprawdzałem pompkę paliwową w zbiorniku to zdawała się działać poprawnie

Pierwsze pytanie: co wlałeś?

Drugie pytanie: czy masz dostęp do komputera z INPĄ? Brzmi jak problem z pompą.

Opublikowano

Pierwsze pytanie: co wlałeś?

Drugie pytanie: czy masz dostęp do komputera z INPĄ? Brzmi jak problem z pompą.

1.Od trzech miesięcy jeżdżę na zwykłej ropie z orlenu, wcześniej jeździłem na vervie

2.Za bardzo się na tym nie znam, ale mój znajomy coś tam sprawdzał z komputerem i jedyny błąd jaki wyskoczył dotyczył świec żarowych

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź w teście 6.0 czy paliwo jest w prawej komorze, jak tak to dla potwierdzenia sprawdź jakie ciśnienie daje pompa w zbiorniku, choć innej opcji niż ona raczej nie ma.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.