Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś potrafi cokolwiek powiedzieć na temat takiego zestawu jak powyżej??

dzięki z góry!

Straight six in the front, manual gearbox in the middle and drive goes to the back - that's the chapter one, page one of the petro-sexual handbook :D
  • Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Czy ktoś potrafi cokolwiek powiedzieć na temat takiego zestawu jak powyżej??

dzięki z góry!

Cześć! Nie wiem jak tarcze ATE się sprawują, ale klocki stosowałem u siebie dwukrotnie i nie narzekam,auto hamuje bez zarzutu,nic nie piszczy.Myślę,że tarcze też są spoko.Podrawiam.

• 4 tygodnie później...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Znalazłem taki zestawik klocków i tarcz ATE.. Słyszałem że to dość dobra marka.. Cz ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat takiego zestawu: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=131062141

Nie wiem czy nie za późno...

ale daruj sobie te PowerDisc ATE - ja ma takie u siebie w E36.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Znalazłem taki zestawik klocków i tarcz ATE.. Słyszałem że to dość dobra marka.. Cz ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat takiego zestawu: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=131062141

Nie wiem czy nie za późno...

ale daruj sobie te PowerDisc ATE - ja ma takie u siebie w E36.

d;aczego darowac sobie ?? ja wlasnie wczoraj takie zamowilem :roll:

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano
Ja jeździłęm zawsze na ATE, od paru lat, nie narzekałem na nie ale po wypolerowaniu felg zależało mi aby znaleść takie klocki które jak najmniej pylą, kupiłem LUCASY i są :cool2: , już nie musze latać za 3 dni z pastą polerską, a hamują napewno nie gorzej niż ATE.

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
jeszcze nie zagladalem do klockow, wczoraj zaczela mi sie palic kontrolka, nie wiem czy to przod czy tyl ale mysle ze przod bo na felgach widzialem jak sie pieknie zuzywaja klocki.

mam pytanie ilu spodziewac sie czujnikow w 318 mam jeden z przodu (z tylu sa bebny) a ile moze byc w 325 coupe????

w 325 coupe masz 1 z przodu z lewej i 1 z tyłu z prawej strony

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
ok wszystko fajnie tylko niech ktos napisze gdzie mozna kupic czujnik zuzycia za 10 zeta, ja widzialem po 40????

W Intercarsie chyba 13zł. płaciłem.

sie ma

Opublikowano
tony h. a ile mm tak ok maja twoje klocki?? bo mi mechanik kazal wymienic a maja ok 4mm i kontrolka jeszcze sie nie swieci, nie wiem co mam zrobic??
Opublikowano
ok wszystko fajnie tylko niech ktos napisze gdzie mozna kupic czujnik zuzycia za 10 zeta, ja widzialem po 40????

W Intercarsie chyba 13zł. płaciłem.

sie ma

ale zapewne do E34 a nie do E36 .. ja kiedys placilem po ok 50 zeta ..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

tony h. sprawdz sobie dobrze tarcze bo jak mają już 'koleiny' to zajedziesz te nowe klocki w krótkim czasie. Szkoda wymieniać klocki bez zrobienia porządku z tarczami /przetoczenia lub wymiany/ Podwójna robota i podwójna kasa.

Pozdrowienia.

Opublikowano

Czytam ten post o klockach bo sam swego czasu mialem olbrzymie problemy z doborem (E36 325i i 328i).

Wymienilem 3 komplety tarcz Zimmermana i 1 Brembo na gwarancji. Problemem byly kiepskie klocki. Tarcze giely sie po niecalych 3 tys km. Teraz obecnie eksperymentowalem z najdrozszym co moze byc w zamienniku - ATE.

Zalozylem komplet tarcz i klockow tej firmy do

E39 525TDS - wynik - reklamacja pogiete

E38 740i - wynik - reklamacja pogiete

uznali reklamacje ale bezgotowkowo - otrzymalem nowe tarcze ATE

po miesiacu wszystko pogiete.

Wniosek jest taki, nie chcesz miec problemow = kupuj tylko oryginaly z ASO (biale pudeleczko bez nazwy tylko znaczek BMW).

Jezeli macie proste, aczkolwiek juz podhetane oryginalne tarcze, po zalozeniu nieoryginalnych klockow pogna sie szybko, zaczna bic i....rozpieprza maglownice.

Temat ten tyczy sie glownie aut z mocnymi do danego nadwozia silnikami.

Jezeli macie jakies sugestie co do "zestawow" na ktorych "sie nie gielo" to chetnie poczytam.

pozdrawiam Tomek

Opublikowano
Czytam ten post o klockach bo sam swego czasu mialem olbrzymie problemy z doborem (E36 325i i 328i).

Wymienilem 3 komplety tarcz Zimmermana i 1 Brembo na gwarancji. Problemem byly kiepskie klocki. Tarcze giely sie po niecalych 3 tys km. Teraz obecnie eksperymentowalem z najdrozszym co moze byc w zamienniku - ATE.

Zalozylem komplet tarcz i klockow tej firmy do

E39 525TDS - wynik - reklamacja pogiete

E38 740i - wynik - reklamacja pogiete

uznali reklamacje ale bezgotowkowo - otrzymalem nowe tarcze ATE

po miesiacu wszystko pogiete.

Wniosek jest taki, nie chcesz miec problemow = kupuj tylko oryginaly z ASO (biale pudeleczko bez nazwy tylko znaczek BMW).

Jezeli macie proste, aczkolwiek juz podhetane oryginalne tarcze, po zalozeniu nieoryginalnych klockow pogna sie szybko, zaczna bic i....rozpieprza maglownice.

Temat ten tyczy sie glownie aut z mocnymi do danego nadwozia silnikami.

Jezeli macie jakies sugestie co do "zestawow" na ktorych "sie nie gielo" to chetnie poczytam.

pozdrawiam Tomek

Auto-Buków na którym Oesie te tarcze powyginałeś :?: :mrgreen: Sorry albo za bardzo dajesz do pieca albo masz mega pecha. Ja przez 5 lat w dwóch BMW zajezdziłem 2 pary tarcz i 4 pary klocków robiąc bezproblemowo ponad 100 tyś km . Zawsze stosowałem tylko i wyłącznie produkty ATE :!:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

Opublikowano
ATE maja bardzo dobre produkty i nie wiem co ty z tym robiles :duh: albo jezdziles gdzies na OESIE albo moze kupiel jakies podroby czy cos bo jakso nei chce mi sie wierzyc...
moje modele
Opublikowano
KUJON : miales zwykle czy te nacinane ATE (of corz o tarcze chodzi) ?? bo ja wlasnie zamowilem te nacinane i zaczynam sie obawiac czy dorbze zrobilem ..
  • Członkowie klubu
Opublikowano
d;aczego darowac sobie ?? ja wlasnie wczoraj takie zamowilem :roll:

1. przy hamowaniu dźwięk jest taki jak przy bardzo już skończonych klockach...

2. nie ma co się oszukiwać - nacięcia szybciej zżerają klocki...

3. po nacięciach został u mnie już tylko ślad, co jak rozumiem świadczy o konieczności wymiany - zrobiłem na nich 60kkm

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Członkowie klubu
Opublikowano
ATE maja bardzo dobre produkty i nie wiem co ty z tym robiles :duh: albo jezdziles gdzies na OESIE albo moze kupiel jakies podroby czy cos bo jakso nei chce mi sie wierzyc...

Dixi może zacznij udzielać się częściej w modelikach niż tu, bo to takie same REWELACJE jak rozwalające się E36. Czytać się już Ciebie nie da...

Nie jest pierwszym, któremu tylko oryginalne tarcze z oryginalnymi klockami się nie gięły.

Sto lat temu już Alexjej opisywał swoje przeboje z innymi... jest o tym na forum.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
KUJON : miales zwykle czy te nacinane ATE (of corz o tarcze chodzi) ?? bo ja wlasnie zamowilem te nacinane i zaczynam sie obawiac czy dorbze zrobilem ..

Zwykłe ATE wentylowane

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Auto-Buków na którym Oesie te tarcze powyginałeś :?: :mrgreen: Sorry albo za bardzo dajesz do pieca albo masz mega pecha. Ja przez 5 lat w dwóch BMW zajezdziłem 2 pary tarcz i 4 pary klocków robiąc bezproblemowo ponad 100 tyś km . Zawsze stosowałem tylko i wyłącznie produkty ATE :!:

Wlasnie widzisz, problem w tym ze to klienci jezdza i oni reklamuja. Temat jest jeszcze ciekawszy, bo skoro zarzucasz komukolwiek katowanie to powiem Ci ciekawostke - jezeli tarcza bedzie miala choc minimalne przebarwienia (sinosc, przypalenie) to gwarancja przepada. Wiec, wierz mi ze to co reklamowalem bylo urzytkowane "normalnie". Bez palowania i hamowania do 0 z 250.

Dlatego sledze temat, bo sam mam 3 beaty i prowadze serwis.....i rece mi opadaja bo sam juz nie wiem co mozna klientowi zaproponowac poza oryginalem.

Przypomne ze problem dotyczy mocnych wersji silnikowych w danym nadwoziu.

Aha, mam jeszcze E21 z przerobionymi hamulcami i duzym motorem......tam siedzi MIKODA + Ferrodo i jest bezproblemowo - auto naprawde jest szybki i to auto przyznam ze sie paluje.....natomiast nie kazdy lubi charakterystyke hamowania klockow Ferodo

Opublikowano

Wlasnie widzisz, problem w tym ze to klienci jezdza i oni reklamuja. Temat jest jeszcze ciekawszy, bo skoro zarzucasz komukolwiek katowanie to powiem Ci ciekawostke - jezeli tarcza bedzie miala choc minimalne przebarwienia (sinosc, przypalenie) to gwarancja przepada. Wiec, wierz mi ze to co reklamowalem bylo urzytkowane "normalnie". Bez palowania i hamowania do 0 z 250.

dlatego ja jeżdże normalnie i nie mam problemów z hamulcami :D, niestety w polsce jeszcze jest taka mentalność że chcieliby tanio i żeby hamowało jak ceramika, ale jakość kosztuje....

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

Opublikowano
niestety w polsce jeszcze jest taka mentalność że chcieliby tanio i żeby hamowało jak ceramika, ale jakość kosztuje....

Zgodzę się z Tobą w 100%,każdy no prawie każdy klient który coś u nas robi lub kupuje zawsze marudzi,że to drogo,kiedyś zrobiliśmy eksperyment i sprzedawaliśmy części po cenach hurtowych to też marudzili.

Tak samo chcą tanie części a potem marudzą,że coś szybko się zużyło,dlatego już tanich części na magazynie nie trzymamy,zakładamy na odpowiedzialność klienta.