Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem tu nowy ale mam problem z bmw e90 3.0 i 258km 2005 rok. Problemu szukałem na wielu forach Ale nic co mogło by mi pomóc dla tego prosił bym was o pomoc A mianowicie chodzi o to że zapala się błąd 29D1 i auto się trzęsie.

Co zrobiłem wymieniłem świece na nowe

Sprawdziłem czy nie zasysa lewego powietrza po przez psikanie zmywacz na kolektor dolotowy.

Jutro założę nowe cewki bo w aucie każda jest inna jak i świece dla tego postanowiłem wymienić wszystkie świece i cewki.. zwróciłem uwagę że jak auto chodzi na ssaniu problemu nie ma tylko jak zejdzie z ssania automatycznie zapala się check i wyrzuca błędy z cylindrów 3,4,5 A wcześniej tylko 5 był. Na diagnostyce widać jak zapali się check to sondy lambda za katalizatorem pokazują wartość 0.0 V i 0.1 V. Pytanie czy przypadkiem jak jest wypadanie zaplonow nie wyłącza tylnych sond żeby się nie uszkodził ?.

Jak dodać zdjęcia lub filmik?.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak, przy błędach mieszanki/spalania komputer wychodzi z closed loop (regulacja na podstawie odczytów z sond) i wyłącza grzanie sond.

Jeśli masz błędy na cylindrach 4-6 to możliwe, że coś nie tak z sondą na drugim banku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.