Skocz do zawartości

bmw e91 320d brak mocy

DARAS1312

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
To nie była przyczyna, ten błąd informuje o zwiększonym ciśnieniu wstecznym, sprawdź na początek jaka jest temperatura płynu, z reguły to blokuje wypalanie. Pozostałe błędy dotyczą uszkodzonych świec żarowych lub ich sterownika.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze

To mógł być stary błąd bo miał zawalony dpf i blokowało wypalanie. Po czyszczeniu nie poszła rejestracja nowego filtra i cały czas wisiał błąd.

Jak faktycznie ciśnienie okaże się do dupy to zaraz wyjdzie następny błąd.

spacer.png

• 3 tygodnie później...
Witam wracam do tematu walki z filtrem, mam pytanie na ile mogę wierzyć aplikacji Btool Expert bo według niej sadza ma 69% czy to możliwe ? Pytam bo puki co z autem jest wszystko w porządku. I dodam że filtr wyprany jakieś 2 miesiące temu, z tym że czesto pojawia się blad- system filtra czastek stalych. O co chodzi?

• Zasłużeni forumowicze
Informacje pochodzą z czujników, jeśli któryś będzie zepsuty to będą pokazywane głupoty. Ja np. miałem zepsuty czujnik temperatury przed dpf-em i btool pokazywał cały czas poziom sadzy na poziomie 60g. i w ogóle się nie zmieniał. Jeśli sadza faktycznie była by na poziomie 69% to tak samo ciśnienie wsteczne powinno być wysokie.

Witam wracam do tematu filtra oczyszczony był w sierpniu po wymianie termostatow działało wszystko ok wypalanie obserwowałem wszystko było ok do dziś. Zauważyłem że wypalanie filtra nie chciało zadziałać do końca włączyło się wyłączylo i tak parę razy. Wymusilem i to samo A wieczorem patrzę A tu znowu blad filtra co jest grane

• 1 miesiąc temu...
Witam wracam do tematu filtra oczyszczony był w sierpniu po wymianie termostatow działało wszystko ok wypalanie obserwowałem wszystko było ok do dziś. Zauważyłem że wypalanie filtra nie chciało zadziałać do końca włączyło się wyłączylo i tak parę razy. Wymusilem i to samo A wieczorem patrzę A tu znowu blad filtra co jest grane