Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy Panowie macie takowy w swoich X5? Bo ja w X7 niestety mam. Wiecie jak to wyłączyć/usunąć/pozbyć się? Opony mam odpowiednie (index Y), ale zawieszenie standartowe pneumatyczne.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie ktoś zaprogramował w kompie, że masz opony z niższym indeksem prędkości (np. zimówki). Jedź do ASO i niech to wyłączą.
Opublikowano
Możliwe, że x7 z racji większej masy ma dodatkowe ograniczenie :?:

X7 w połączeniu z 40i oraz 5 strefową klimą (solidne chłodzenie 3 rzędu), nie spełnia normy WLTP, o czym dowiedziałem się miesiąc po zakupie. Producent nigdzie o tym nie pisze. Opony mam 315/35 R22 Y, jakby co.

Pozostałe X7, nawet 50 i nie ma tego problemu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zawsze myslalem, ze samochod albo spelnia ta norme albo nie? przeciez procedura pomiarowa jest scisle okreslona.

Teraz trzeba badac podobno rozne/wszystkie dostepne konfiguracje wyposazenia. Kiedys producenci wysyłali na testy golasy na najwezszych oponach napompowanych do granic wytrzymałosci. Pewnie jest tak ze wszystkie wersje X7 40i spełniaja obowiazujace normy i dopiero dołozenie kolejnych stref klimy przekracza cienka czerwona linie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tylko wtedy taki samochod nie powinien dostac homologacji?

No chyba masz racje. Nie wiem jak to sie odbyło :roll:

Jeszcze za chwile Mikiemu ogranicza moc silnika obowiazkowo :duh:

• 2 lata później...
Opublikowano
Czy Panowie macie takowy w swoich X5? Bo ja w X7 niestety mam. Wiecie jak to wyłączyć/usunąć/pozbyć się? Opony mam odpowiednie (index Y), ale zawieszenie standartowe pneumatyczne.

Niestety ja też mam ogranicznik. Bmw x7 40i prędkość maks 212km/h w ofercie było prędkość maksymalna 245. Auto odebrane miesiąc temu. Czy ktoś z tym zrobił ? Pytam o oficjalne możliwości - gwarancja