Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie do kolegow uzytkownikow E-36 325i 93r 192kM Czytalem dosc sporo postow na temat spalania ale chcialbym zeby sie wypowiedzial ktos kto na codzien eksploatuje takie auto, jakie jest spalanie osiagi itp.Zapomnialem dodac ze autko ma skrzynie manualna :cool2:
NIE MA JAK 192 KM
Opublikowano

Jadac plynnie i z predkosciami 80-110km/h na 38l gazu przejezdzam okolo 400km, czasami ten sam 38litrowy zbiornik gazu (tyle wchodzi) oproznia sie w okolo godzine - nie wiem czy zdaze przejechac wtedy 100km :)

Co do wrazen podczas jazdy to autko jest troche szybsze od powiedzmy 75% tego co spotykamy zazwyczaj na naszych drogach ale nie jest to jakas przepasc. Wyscigowka to to nie jest i nie ma sie co oszukiwac - nie najmniejsza masa robi swoje. Spora moc jest bardziej zauwazalna przy wiekszych predkosciach kiedy duzo autek a zwlaszcza seryjnych mocnych diesli zaczyna dostawac zadyszki 325i jeszcze calkiem chetnie przyspiesza. Kultura pracy silnika w polaczeniu z prowadzeniem i faktem ze autko jest juz jednak w miare dynamiczne czyni jazde juz bardzo przyjemna.

No i jeszcze jedno - jest teraz duzo samochodow o bardzo zblizonych osiagach czasami troche lepszych czasami troche gorszych ale niestety za okolice 200km zazwyczaj trzeba zaplacic troche wiecej niz za nawet w miare zadbana e36 z poczatku produkcji a do tego tym autkom zazwyczaj czegos brakuje - nie daja przynajmniej mi tyle przyjemnosci z jazdy - no i 6 cylindrow nie da sie nijak porownac do rzedowej 4ki. :D

Opublikowano
93r to już z vanosem więc troszkę mniej od mojej bez vanosa. Więc moja w mieście raczej krótkie trasy przy w miarę dynamicznej jeździe ale bez piłowania 15-16l pb trasa do 120 km/h ok 9 powyżej 120 już ok 10-11. Moje odczucia z jazdy są bardzo pozytywne ale wcześniej jeździłem znacznie słabszymi autami.