Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie, jakiś miesiąc temu zauważyłem, ze w aucie pod nogami pasażera z przodu oraz z tylu jest wilgoć. Rozebralem boczki drzwi, dostałem się do maty uszczelniającej, uszczelniliśmy ja, robiłem testy i wszystko wydawało się w porządku. Do czasu wczorajszej ulewy, zauważyłem ze z przodu jest trochę mokro na dywaniku. Kiedy rozebralem znowu boczki i polecałem po szybie wodę od zewnątrz zauważyłem ze na otwartych drzwiach woda nigdzie nie cieknie tylko ładnie wpływa do kanałów w drzwiach. Kiedy zamknąłem drzwi pasażera i znowu polewałem zauważyłem ze uszczelka przy progu jest wilgotna i widać było na niej kilka kropel wody. Chce zdemontować kawałek wykładziny żeby zobaczyć gdzie ta woda dokładnie cieknie, diagnoza jest taka ze pod listwą, niestety nie wiem jak ją zdemontować. Na sile próbowałem i nic. Oczywiście chodzi o listwę wewnętrzna nie zewnętrzną. Ktoś ma jakiś pomysł?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Żeby zdemontować ta listwę ściągnij najpierw dolna osłonę słupka między drzwiami będziesz miał wiecej miejsca zeby przesunąć właśnie ta listwę. Jest ona na takiej jakby szynie medziesz mógł ja przesuwać w prawo , w lewo i w taki odo sposób wyjdzie z dwóch skrajnych zaczepów. Zostaną chyba jeszcze dwa na srodku. Trochę trudno ja ściągnąć bo zaczepy mocno trzymają ale dasz rade

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz jeszcze "pianki" uszczelniające na kołkach boczków? Woda wpływa przez otwory na nie, jak kołki słabo trzymają i pianki są zgniecione to efekt jest jak przy odklejonej macie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.