Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam panów, przymierzam się do kupna pierwszej bety. Interesuje mnie oczywiście e46 sedan. Mam do wyboru kilka opcji, benzyniak z gazem 2.8 max ale mało tego na rynku i drogie więc odhaczam, został mi diesel i tu pytanie.. 320d przed czy po lifcie? Słyszałem że te przed liftowe naprawdę się psuły i wgl a czy taka kolosalna różnica jest w tych poliftach że jednak nie zabule niedługo paroma tysiącami na części? Mówią że 330d jest bardziej bezawaryjną jednostką ale więcej pali a zależy mi na niskim spalaniu przy w miare dobrej mocy żeby przy wyprzedzaniu nie drzeć ryja jak myśle że nie zdążę haha :D I nie jeżdże w sumie też tak dużo, często do dziewczyny 70 km w jedną, więc diesel w sumie dobra opcja w tej kwestii ale takie codzienne użytkowanie do miasta, pracy itd? Zda egzamin ten diesel czy jednak te benzyniaki w gazie lepsze.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zanim temat zostanie zamknięty..to nie podałeś budżetu. Bezpieczna i ekonomiczna opcja to poliftowe 320d lub przedliftowe pb r6 + lpg (wersja zależna od budżetu), np. 323i jeździ już przyjemnie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
PRZEPRASZAM, Budżet to 6-7 k max, reszte co mam chce przeznaczyć na opłaty itd. a jak z częściami jednego i drugiego? stereotyp mówi że diesel droższy, droższe części bo wtryski itd a co może się zepsuć w tym 323i? I które silniki mają vanos? Wolałbym silnik bez :D
Opublikowano
Za 6-7 tyś max nie kupisz nic w fajnym stanie, nie mówiąc już o wyposażeniu.

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.