Skocz do zawartości

BMW E60 525d - Nie odpala - Klema Pirotechniczna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Po długiej przerwie bez awarii w końcu coś się zadziało jak zwykle taka awaria że nie wiadomo o co chodzi. BMW E60 525d 2005r 177KM Skrzynia automatyczna.

Gdy zatrzymałem się na stacji będąc w trasie wyłączyłem auto po czym nie mogę odpalić (pierwszy raz taka sytuacja) kręci ale nie odpala ponad pół baku paliwa na wyświetlaczu wyskakuje błąd pompa paliwa uszkodzona. Już miałem dzwonić po lawetę gdy kolega podsunął pomysł odłączenia minusa od akumulatora na kilka minut ok chociaż wiedziałem że nic to nie da a tu raptem pyk odpalił bez problemu dojechałem do domu po czym znowu to samo wystarczyło odpiąć minusa i odpala. Do mechanika na kompa usunął błędy odpali brak błędów wszystko ok i tak sprawa zamknięta wszystko działa sprawnie niestety po tygodniu znowu to samo identycznie jak powyżej.

Pytanie jak to naprawić gdzie szukać przyczyny co wymienić ?

Dodam auto działa normalnie nie przerywa przyspiesza tak jak zawsze nie dymi itd. wszystko jest ok paliwa jest 1/2 baku. Filtr paliwa wymieniany rok temu.

Proszę o pomoc.

Opublikowano

Właśnie chciałem się przejechać i spróbowałem odpalić bez odpinania klemy i odpalił bez problemu a dzień wcześniej nie odpalał.

Kilka razy go odpalałem za każdym obecnie odpala echhh nie wiem

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakie błędy były wcześniej ? Spróbuj odłączyć IBS jak nie będzie chciał zapalić.