Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od kilku dni moje auto przestało jechać. Coś zaczyna się dziać od 3 tys obrotów ale to bez porównania z tym jak auto radziło sobie wcześniej.

Oddałem auto do czyszczenia kolektora ssącego i egr oraz wymiany wężyków o których wszyscy piszą w takiej sytuacji. Jest troszeczkę lepiej auto lepiej odpowiada na pedał gazu jednak jest to zmiana kosmetyczna która mógłbym odczuć gdyby problemy nie wystąpiły, a profilaktycznie bym to wyczyścił. Zanim zacząłem cokolwiek grzebać pierwsze na co zwróciłem uwagę to energometr i jego wskazania do 3 tys obrotów nie jest w stanie przekroczyć 12-14 litrów.

Z tego co wyczytałem może to bym kwestia przepływomierza. Gdyby ktos miał możliwość podmiany tego urządzenia dla sprawdzenia i był w stanie to wykonać w okolicach Krakowa byłbym wdzięczny.

Na forach jest napisane ze bez live data się nie obędzie a wiec nagrałem film z tym co się dzieje, jeżeli zrobiłem to źle to proszę o instruktarze. Oto film:

Z góry dziękuję za pomoc.

Miłego Dnia !

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Obejrzałeś ten film zanim go dodałeś? :roll: są programy do nagrywania ekranu, w momencie przyspieszenia są wibracje i nic nie widać..interesująca jest tylko pierwsza zakładka na filmie, 4 bieg i gaz w podłogę bez odpuszczania od 2000 do 4000 rpm. W ciemno odepnij przewód podciśnienia od zaworu egr i zaślep go czymś, np. śrubką. Jeżeli to nic nie da to zamień przetwornik ciśnienia sterujący turbiną z tym od egr.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.