Skocz do zawartości

ilość oleju niebieski dym

k4mil3kk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od 3 tygodni jestem posiadaczem BMW e90 320i 2007 silnik n46. Jakieś pół tygodnia temu wymieniałem olej i od tamtego czasu zauważyłem, że zaczął kopcić na niebiesko, przy odpalaniu i dodawaniu gazu zarówno na biegu jałowym jak i jeździe. Olej to Castrol 5w30, jednak przy wymianie dostałem informacje, że wlano 5,5 litra. Wydaje mi się, że może to być za dużo. Jak uważacie ? Na komputerze kreska jest na max i pokazuje OK, ale wydaje mi się, że jest to jednak za dużo.

• Zasłużeni forumowicze
Zawsze jest jakas tolerancja w ilosci wlanego oleju. Wlasnie po to gdy ktos przesadzi. Pytanie ile jest n46. Tam wchodzi 4.25 czy jakos tak. Wiec zalali ponad litr za duzo. Jezeli lustro oleju jest ponizej korbowodu to tragedii nie ma. Gorzej jak nie i korbowod uderza w olej. Ja bym to tak czy siak zlal i wlal ile trzeba i cos innego od castrola.

🙃🙃

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.