Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam. Czy ktoś miał podobny problem i jak go rozwiązać? Wymieniałem zbiornik wyrównawczy płynu chłodzącego i po wymianie zapala mi się żółta kontrolka od płynu. Ale zauważyłem że dzieje się to tylko na wolnych obrotach np na światłach a gdy ruszam to gaśnie i jeszcze jedna zależność jest taka że jak mam wyłączony nawiew to się wgl nie zapala. Płyn cały czas jest na takim samym stanie nic nie ubywa, ciepłe powietrze leci jak trzeba. Przed wymianą nie było tego problemu. Silnik 2.2 benzyna Edytowane przez ZaKuMi23
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli układ dobrze odpowietrzyłeś to świruje czujnik. Popraw tytuł - regulamin.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po odkręceniu odpowietrznika ma nie być powietrza. Odpowietrzając czekałeś na otwarcie termostatu (97 stopni)?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Po odkręceniu odpowietrznika leci płyn. Kilka razy tak robiłem i czekałem aż wskazówka temperatury stanie w pion i zacznie lecieć gorące powietrze.
Opublikowano
No tak i gdy z odpowietrznika zamiast powietrza zaczął lecieć płyn i zbiornik już miał na full uznałem że wszystko jest dobrze. Od tego czasu poziom płynu jest cały czas taki sam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie jest dobrze skoro czekałeś do pionu (70 stopni) a nie otwarcia termostatu (97 stopni).

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

To teraz normalnie mogę odpowietrzyć czy trzeba spuścić płyn albo coś? W tym silniku jest jeden odpowietrznik który trzeba odkręcić przy zbiorniku?

Chociaż jedno mnie dziwi bo przy wymianie spuściłem płyn do wiadra i przy napełnianiu wszedł cały a nawet trochę więcej więc dla mnie dziwne żeby jeszcze nie było dobrze odpowietrzone

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nic nie spuszczaj, zimny silnik, odkręć korek, sprawdź stan płynu, odpal, odkręć odpowietrznik, jak pojawi się płyn to zakręć, uruchom test 7.0 lub podepnij komputer i obserwuj temperaturę, patrz kiedy nagrzewa się przewód za termostatem. Oczywiście ogrzewanie na max i najlepiej unieść przód.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Ja nie unosiłem przodu ale pilnowłem aby płyn w zbiorniczku był na max (zalewał kanał przelewowy - aby nie zassało powietrza, złapał temperaturę, termostat sie otworzył, przestałem dolewać płynu, zakręciłem korek i było wszystko ok :)

W sam naprawiam jest dobrze opisane co i jak należy robić,.