Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów. Walczę z wyciekami w silniku M52B28. Wymieniałem uszczelkę podstawy filtra oleju i nadal cieknie.

Może ktoś pomoże skąd ten wyciek? Szczególnie interesują mnie krople zaznaczone czerwonymi kółkami. Proszę o sugestie.

8a8d607a58cb5267med.jpg

724059667887a874med.jpg

f35287499ef8f6f1med.jpg

1450667d1f42f373med.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po takich zdjęciach nie da się tego ocenić, przyjrzyj się z góry czy to nie cieknie dalej spod podstawy (może nieoczyszczona powierzchnia wystarczająco dobrze, może za lekko/za mocno dokręcone śruby, wypada to robić z kluczem dynamometrycznym) czy może z góry, np. spod pokrywy zaworów.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Po zdjęciach słabo widać jak kolega wyżej pisał,może umyć najpierw i obserwować u mnie najpierw puściła uszczelka pod pokrywa zaworów od strony szyby oraz wąż puszczał tu obok filtra oleju przy vanosie i od wspomagania ,wymienione umyte i narazie ok
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Po takich zdjęciach nie da się tego ocenić, przyjrzyj się z góry czy to nie cieknie dalej spod podstawy (może nieoczyszczona powierzchnia wystarczająco dobrze, może za lekko/za mocno dokręcone śruby, wypada to robić z kluczem dynamometrycznym) czy może z góry, np. spod pokrywy zaworów.

Umyłem wszystko jeszcze raz.

Wymieniłem jeszcze raz uszczelkę podstawy filtra oleju. Dokręciłem na krzyż podstawę filtra oleju z momentem 25 Nm. Jednak mam wrażenie, że nadal cieknie. Przejechałem około 150 km. Jakieś rady?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W w M52 jest tam też wąż wanosa? W M54 mi z tego króćca ciekło.

Druga sprawa to dekiel zaworów, chociaż to raczej na wydech powinno cieknąć przy nieszczelności. też może cieknąć. Sprawdź też węże do filtra oleju czy całe są.