Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam bmw e39 528i z 1998r . Mam problem jak podłączyłem inpe to wyskoczył błąd 65 camshaft sensor. Podobno to jest czujnik położenia wałka rozrządu ale niby są 2 nie wiem który to jest i gdzie się znajduje i czy jak wyskoczył ten błąd to napewno jest do wymiany ten czujnik czy coś innego jeszcze dodam że mam w nim pojedyńczego vanosa

Proszę o pomoc

Opublikowano
Skoro masz pojedynczy vanos to czujnik wałka rozrządu też masz jeden, ten drugi o którym słyszałeś to czujnik wału korbowego. Co do identyfikacji usterek czujników INPA się nie myli, więc to na 99.9% trafna diagnoza. Nie masz problemów z mocą auta?? Utrudnionym rozruchem na rozgrzanym silniku? Głośna praca wtryskiwaczy?? Skasuj usterkę i sprawdź za jakiś czas czy błąd powróci. Na obrazku nr 17 masz czujnik, który Cię interesuje http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=DD31-EUR-07-1997-E39-BMW-523i&diagId=11_1480
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Usterki nie da się skasować ,silnik dziwnie pracuje trzęsie nim ,z mocą to przerywa A z odwołaniem na zimnym sa problemy na ciepłym różnie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź czy przewód nie jest uszkodzony na początek.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

A jak będziesz wymieniał to tylko ori. Niestety VDO Siemens do e39, nie produkuje już czujników pod swoją nazwą.

Cena ? ok. 500zł.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
Dokładnie 461zł plus wysyłka :wink:
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Można o średniej jakości flaszkę taniej :P

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Więc tak dziękuję za porady ale teraz wyszedł jeszcze jeden problem silnik się przegrzał prawie doszło do czerwonego stało się to na postoju i mam takie pytanie czy przez to że się przegrzał może uszczelka pod głowicą pójść? Druga sprawa oodkręciłem termostat sprawdziłem przy 92 stopniach się otwiera nowa chłodnica i nowa pompa wody tylko ja tego nie wymieniłem ale poprzedni właściciel zalałam płynem odpowietrzylem i to samo grzeje się przeszukałem cały Internet i widzę że nie tylko ja mam z tym problem ludzie wymieniają uszczelki pod głowicą nie umią sobie dać z tym rady ale ja sobie tak myślę i myślę ten wentylator z klimy czy on czasem nie wspomaga układu chłodzenia czytam i czytam ktoś napisał na necie że tak tylko przy ilu stopniach ma się on włączyć wie ktoś ? Od razu powiem że wentylator sprawdziłem i nie działa
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wisko jest sprawne? Raczej nie skoro grzeje się na postoju. Uszczelka oczywiście może puścić jak będziesz go przegrzewał. Wentyl elektryczny oczywiście ogarnij.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na pewno spina jak trzeba? Przy przekroczonej temperaturze powinien być konkretny huragan.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL