Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Ostatnio mialem problem z błędem 103, problemem był nastawnik vanosa, po wymianie błędu brak. Ale pojawiły się nowe. Pojawił się błąd 65 83994ea23a05049cf3789290fe359bae.jpeg

Następnie wykasowałem błąd i zrobiłem trase 500km, na nastepny dzien podłączyłem auto pod inpe i wyskoczył ten sam bład 65 oraz błędy sond, dodam, że zaczęło się wypadanie zapłonu na cylindrze nr 2, nie wiem czy na rozgrzanym tez wypada ale po odpaleniu i podczas gdy auto chodzilo 15 min nic sie nie zmieniło. Podsyłam filmik oraz zdjęcia po trasie. Dodam, że sondy za katem mam wyłączone, auto w przedziale 1500-2000 tyś obrotów łapie muła i po przekroczeniu tych obrotów dopiero zaczyna jechac, kiedyś rownież miałem sytuacje ze długo kreciłem rozrusznikiem i autko nie chciało odpalic, ale ponowne przekrecenie kluczyka i odpaliło bez problemu. Pozdrawiam i proszę o pomoc :)

aabaf068d8a8c73969e91717a08f39fb.jpg

7d2eb411cf6d1654e0b2743f78d3077d.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=soKTl77zKqc - filmik inpa

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Powtórzę się:

Czujnik albo wiązka. Na pb też tak wygląda 2 cylinder? Błędy 227 i 228 to z reguły lewe powietrze (choć tego nie widać na filmie w korektach paliwowych) albo źle ustawiony gaz. Korekty nie rosną mocno pod obciążeniem? Możesz tak wykluczyć lpg: odepnij cewkę przy zbiorniku, później wypal resztę gazu aż przełączy na pb kilka razy, skasuj adaptacje i zrób 100 km na pb, jak błędy nie wrócą to masz pewność, że to problem z lpg.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.