Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Działa bo jak jest coś więcej w bagażniku i trochę blokuje to klapa się dociąga. Co może być powodem, że klapa nie wyhamowuje na końcu?
Opublikowano
A nie byłeś ostatnio na aktualizacji softu ? U mnie po wymianie egr i programowaniu auta tak wlasnie zaczela sie zamykać ale mnie to nie przeszkadza.
Opublikowano
A nie byłeś ostatnio na aktualizacji softu ? U mnie po wymianie egr i programowaniu auta tak wlasnie zaczela sie zamykać ale mnie to nie przeszkadza.

Nie miałem aktualizacji. Mam tak od początku. Czasami trochę mnie denerwuje, że ta klapa tak głośno trzaska. Myślałem, że mam coś zepsute. Muszę spróbować z tym kodowaniem...

Opublikowano
Pytanie do użytkowników F11 czy to normalne, że klapa tak trzaska przy zamykaniu?

Właśnie jestem w salonie Bmw testowałem zamykanie klapy w x7 ku mojemu zdziwieniu bardziej trzaska jak u CB na filmie tak ze hmmm kawałeczek gąbeczki żeby opór był i domyk zadziałał i będzie git

Opublikowano
Pytanie do użytkowników F11 czy to normalne, że klapa tak trzaska przy zamykaniu?

Właśnie jestem w salonie Bmw testowałem zamykanie klapy w x7 ku mojemu zdziwieniu bardziej trzaska jak u CB na filmie tak ze hmmm kawałeczek gąbeczki żeby opór był i domyk zadziałał i będzie git

No to mnie teraz zaskoczyłeś :shock: dziwne jest to, że niby wszyscy mają ten sam model a tyle wersji zamykania. Miałem do czynienia już z różnymi autami z automatyczną klapą i nigdzie to nie trzaskało jak u mnie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Zakoduj sobie w HKFM DREHZAL_SEGMENT_SCHL następujące wartości

0F, 1E, 28, 28, 28, 28, 28, 28, 28

Będziesz zadowolony :)

Nie wiem czy dokładnie takie wartości mam zakodowane bo nie ja to robiłem, ale klapa zamyka się tak jak powinna i nie trzaska jak wcześniej :) Dzieki :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zakoduj sobie w HKFM DREHZAL_SEGMENT_SCHL następujące wartości

0F, 1E, 28, 28, 28, 28, 28, 28, 28

Będziesz zadowolony :)

Nie wiem czy dokładnie takie wartości mam zakodowane bo nie ja to robiłem, ale klapa zamyka się tak jak powinna i nie trzaska jak wcześniej :) Dzieki :cool2:

Pozdrowienia z Bydgoszczy dla Bydgoszczy, Jak bys mial problem czy cos potrzebowal to mozesz pisac do mnie smialo.

A powyzsze parametry ustalaja predkosci zamykania klapy - tak z grubsza rzecz ujmujac.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Pozwolę sobie odświeżyć temat, otóż w mojej F11 z roku 2010 zamek nie za każdym razem dociąga klapę automatyczną co powoduje, że roleta również się nie zasuwa i oczywiście nie gaśnie oświetlenie bagażnika. Można to jakoś wyregulować?

Pozdro

Jaro