Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam kilka problemów z moim bmw mianowicie:

1. Zostały wymienione tulejki dyfra wszystkie 3 ( 2 małe, 1 duża). Po wymianie zaczęło stukać podczas ruszania na jedynce przy lekkim dodawaniu gazu i przy puszczaniu także. Podpora i łącznik były niedawno wymieniane więc to odpada.

2. Piszczą/stukają? mi dwie przednie szyby. Szyba od kierowcy dużo mocniej. Piszczy przy jeździe na nierównym terenie i tylko podczas szyby podniesionej na maksa. Nawet lekko opuszczona szyba nieotwarta pomaga i piszczy mniej.

3. Migające wszystkie światła w aucie. Oświetlenie kabiny, światła postojowe, światła mijania i długie bardzo szybko i lekko mrugają. Czy może to być alternator lub regulator napięcia?

4. Podczas zapalania i gaszenia buni wydaje ona dziwny pojedynczy pisk. Czy może to być sprzęgiełko alternatora?\

Mam nadzieję że ktoś wcześniej spotkał się z tymi problemami i znalazł rozwiązanie, bo już mam dosyć. :cry: :cry:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

1. Tu nie ma cudów, trzeba znaleźć zużyty/uszkodzony element przeniesienia napędu.

2. Otwórz drzwi i nad uszczelką jest "misio", wyczyść go, odtłuść i potraktuj go wazeliną techniczną.

3. Sprawdź napięcie w ukrytym menu, test 9.0.

4. Trzeba sprawdzić stan koła pasowego i paska osprzętu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Właśnie sprawdzałem wał i tak jakby miał lekki luz na Krzyżaku gdy ruszam wałem od strony skrzyni w prawo w lewo to postukuje... jest możliwa wymiana tego jak tak to jaka cena? Widziałem że są krzyżaki na allegro ale podobno jest on zaklepywany :roll:

Edit: przy jeździe może nie tyle co stuka ale klekotnie raz z tyłu przy lekkim kliknięciu w gaz jakby może coś było luźne

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak masz luz na krzyżaku to oddaj wał do zakładu, który zajmuje się ich regeneracją, później trzeba go wyważyć. Inna opcja to sprawna używka.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.