Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z moim BMW e91 320d 177 KM, nie działa mi Auto S&S. Jak kupiłem samochód ok pół roku temu to raz działało, a raz nie. Jak czasami zdarzy się że mi zgaśnie przez zaduszenie to też samo nie odpali, tylko pokazuje się kontrolka "A w kółku ". Co może być nie tak? Z góry dziękuję za odpowiedzi
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Akumulator do wywalenia najczęściej. To że odpala bez problemu, nue mówi nic o stanie akumulatora. Najprostszy test to wyłączyć auto i słuchać muzy na zapłonie. Jak przez 10-15 minut nie pokaże się kontrolka akumulatora na luczniku, to aku jedt raczej sprawny i trzeba szukać przyczyny gdzieś indziej. Wtedy podłącz pod kompa takiego do BMW odczytaj błędy.
Opublikowano
Parę razy zapaliła mi się ta kontrolka. Akumulator był wymieniony w 2017r na oryginalny w niemieckim ASO. Chyba trzeba będzie niestety wymienić.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ciekawe czy go zaprogramowali do auta po wymianie, bo jakoś szybko padł, jak na oryginał. Mój wytrzymał 9 lat. Po wymianie akumulatora zapisz jego wymiane w aucie.
Opublikowano
Witam. Mam problem z moim BMW e91 320d 177 KM, nie działa mi Auto S&S. Jak kupiłem samochód ok pół roku temu to raz działało, a raz nie. Jak czasami zdarzy się że mi zgaśnie przez zaduszenie to też samo nie odpali, tylko pokazuje się kontrolka "A w kółku ". Co może być nie tak? Z góry dziękuję za odpowiedzi

Aż tak potrzebujesz tego systemu, świadomi pozbywają się tego.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To nie jest tak jarcio. Ze nie działa ten system to najmniejszy pikuś. Mnie wkurzało brak ogrzewania lusterek i tylnej szyby. Światła powitalne też fajnie jak są, a przy słabym aku, auto to wyłącza. Oszczędza prąd na odpalanie.
Opublikowano
To nie jest tak jarcio. Ze nie działa ten system to najmniejszy pikuś. Mnie wkurzało brak ogrzewania lusterek i tylnej szyby. Światła powitalne też fajnie jak są, a przy słabym aku, auto to wyłącza. Oszczędza prąd na odpalanie.

Ależ oczywiście bezwzględnie należy wymienić aku na nowy,nie chodziło mi o to żeby olać temat tylko wymienić aku i wykodować start/stop

Opublikowano

Aż tak potrzebujesz tego systemu, świadomi pozbywają się tego.

Ten system do szczęścia mi nie jest potrzebny, tylko dziwi mnie ze działało a teraz nie działa.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie, u mnie przestał działać ten system bo zepsuł się czujnik ciśnienia w serwie ale pojawił się komunikat "awaria systemu start/stop" dlatego pierwsze co to odczytaj błędy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nue ma co sprawdzać. Skoro zapala się kontrolka akumulatora to START STOP nie będzie działał. Komp i tak będzie potrzebny do rejestracji akumulatora, to sobie błędy wtedy sprawdzi
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Po dłuższej przerwie. Kupiłem kabelek do kodowania i na nowo zaadaptowałem akumulator. Wszystko śmiga jak należy. Dzięki wszystkim za pomoc :)