Skocz do zawartości

Jak bezszczelny potrafi być mechanik uważajcie pyt.kolektor

Ronni

Rekomendowane odpowiedzi

witam chcialem sie upewnic bo podejrzewam ze zostałem oszukany ponieważ mechaniczek jak rozebrał powiedzial przez telefon ze sa klapki co mnie zdzwiwiło ale mówie ok to wywalamy i zamówił niby zestaw klapek i uszczelek za 230 zł plus robocizna oczywiście i teraz rozebrałem osłony i przyglądam sie z prawej strony pod kolektorem tam gdzie widac świecę i nie widzę żadnych zaślepek czy one sa jakoś w innym miejscu czy co musze miec pewność na 100 % bo nie chce robić awantury niepotrzebnie wydaje mi się ze one tam powinny być skoro zakładał z tego co patrze po vin w internecie nie powinien miec klapek ten kolektor.

numer 11617799625 po vin na gorze kolektora mam naklejke z kodem kreskowym 7799625 tak wiec widać ze to ten kolektor siedzi co powinien prosze o opinie

• Zasłużeni forumowicze
M57N w e60 i e61 2.5 miało klapki

No ale ja mam m57n2

To była odpowiedź na post kubaj123, mogłem użyć cytatu...

Oczywiście masz 3litrowy sinik bez klapek :)

Jeżeli się nie mylę to w "trójce" od e36 chyba nie było diesla 2497ccm?

spacer.png

Gorzej trafić nie mogłem na debila ktoś mi powiedział że że ogarnia bmw haaa no dla niego 325d to 2500l i jeszcze mi włożył dodatkowy filtr do odmy bo powiedział że ten plastik obudowę niepotrzebnie kupiłem ale jak już jest to wlozy kupiłem febi odme oczywiście po vinie ktoś mi pisał że lepiej wywalić to że sama ta obudowa ma być co o tym sądzicie?

• Zasłużeni forumowicze
To nie moja decyzja. Skoro producent nie wsadził tam wkładu to widocznie miał ku temu dobry powód. Nie wiem jakie tam są w tym plastiku labirynty ale szkoda blokować odpowietrzenie skrzyni korbowej.

spacer.png

Może zamiast obrażać innych byście się Panowie trochę więcej sami douczyli ............. a nie kółko wzajemnej adoracji.

Słów wywołanego mechanika nie będę komentował bo nie znamy relacji dwóch stron.

Klapek w E9X M57XXX 325d fabrycznie nie jak w samochodzie jest skrzynia manualna, w przypadku automatu fabrycznie są.

Wystarczy trochę poszukać na forum ....... co swoją drogą opisałem w galerii Niebieskiej.

Wkład odmy to ciekawa sprawa bo faktycznie w E9X 3.0d z niego zrezygnowali, ale np. w E46 330d 204KM (3l) oraz E6X 525d (2,5l) występował.

Prywatnie zgadzam się z krążącą opinią na forum, że jego stosowanie może zmniejszać "krążenie" mgiełki olejowej i przyczyniać się do mniejszego zapychania się DPF-a.

Plastikowy separator jest w pełni przelotowy ......... .

Mam 325d, jeden z pierwszych poliftow (wrzesien 2008) z M57N2 (skrzynia manual) i faktycznie nie ma w nim klapek :)
[2008 325d LCI E90]

Może zamiast obrażać innych byście się Panowie trochę więcej sami douczyli ............. a nie kółko wzajemnej adoracji.

Słów wywołanego mechanika nie będę komentował bo nie znamy relacji dwóch stron.

Klapek w E9X M57XXX 325d fabrycznie nie jak w samochodzie jest skrzynia manualna, w przypadku automatu fabrycznie są.

Wystarczy trochę poszukać na forum ....... co swoją drogą opisałem w galerii Niebieskiej.

Wkład odmy to ciekawa sprawa bo faktycznie w E9X 3.0d z niego zrezygnowali, ale np. w E46 330d 204KM (3l) oraz E6X 525d (2,5l) występował.

Prywatnie zgadzam się z krążącą opinią na forum, że jego stosowanie może zmniejszać "krążenie" mgiełki olejowej i przyczyniać się do mniejszego zapychania się DPF-a.

Plastikowy separator jest w pełni przelotowy ......... .

No ja mam automat i jak mówiszze je ma to chyba powinno być widać z prawej strony zaślepki tak? skoro miałem wywalane czy to wszystko widać po zdjeciu kolektora. Patrząc po numerze kolektora wszędzie pisze ze bez klapek więc o co Kaman?