Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzień dobry, to mój pierwszy post tutaj więc proszę o wyrozumiałość. Posiadam E46 318d sedan z 2003 roku, jakiś tydzień temu zauważyłem wodę pod dywanikiem u pasażera z przodu oraz z tyłu po prawej stronie, lewa strona sucha. Plama pojawia się szybciej z tyłu, natomiast z przodu także jest widoczna kiedy auto postoi na zewnątrz. Klima sprawdzona, jest szczelna, nagrzewnica także, ponieważ w jej okolicy wody nie ma, nie pachnie też niczym ta woda ani nie barwi. Kolejnym tropem były drzwi pasażera, zdemontowałem boczki drzwi z przodu oraz z tyłu, ale wygłuszająca mata wydaje się być szczelna, choć delikatna wilgoć jest wyczuwalna. Podszybie wymienione dwa tygodnie temu na nowe. Pytanie, gdzie szukać problemu dalej? Nie mam za bardzo pomysłu, przy polewaniu auta nie widać aby gdzieś woda kapała. Kończą mi się już pomysły, a pogoda nie dopisuje i nie za bardzo wiem co robić. Jeśli ktoś miałby pomysł co to może być, proszę o pomoc. Z góry dziękuję
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Objawy klasyczne dla maty w drzwiach, więc dziwne. Otwórz drzwi i lej tak długo na szybę aż zobaczysz którędy wypływa, odpływem czy pod boczkiem. Masz szyberdach?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Otwórz maske i sprawdź czy w prawej przegrodzie tej w samym rogu (od strony pasażera) nie masz czasem mokro

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

Mi też to wygląda na matę w drzwiach.

Miałem podobny problem po zdemontowaniu boczka drzwi niby wszystko wyglądało ok, delikatnie sprawdzając jak mocno trzyma się mata natrafiłem na miejsce gdzie mata nie była sklejona około 1cm to wystarczyło było nawet widać takie zaciski z wody po naprawie sucho po dziś dzień. Więc sprawdź kawalek po kawałku, polej woda dość obficie napewno coś znajdziesz.

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano
Jeżeli mata jest ok to prawdopodobnie leje się przez przegrodę, tam idzie plus do akumulatora z silnika jeżeli masz aku z tyłu, przechodzi przez ścianę grodziową od pasażera i pewnie uszczelnienie puściło i leci pod dywanik. U mnie tak było, wyczyściłem to dokładnie, uszczelniłem silikonem i jest sucho. Kabel idzie przez przegrodę która masz po lewej stronie zaraz pod szybą jak otworzysz maskę