Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam . Posiadam e92 z USA .Problem jest taki że jak silnik się nagrzeje to gaśnie na biegu jałowym , można go od razu ponownie odpalić ale po jakimś czasie ok 15 minut znowu zgaśnie , silnik nie chciał się wkręcać od dołu , podpiąłem pod inpe było pełno błędów ale to wynikało z tego że był zdejmowany kolektor bo był nie sprawny rozrusznik , po wykasowaniu błędów auto normalnie się wkręca ale gaśnie , i błędów żadnych nie rejestruje nie pali się także check , dodam tylko że zaraz po zgaszeniu wyskakuje kontrolka niskiego poziomu płynu chłodniczego, czy to możliwe że przez to silnik gaśnie ? zauważyłem jeszcze że zdarza się tak że auto zrobi taka bardzo krótka przygazowke, Nie mam możliwości jazdy próbnej bo auto jest bez tablic , czy ma ktoś jakiś pomysł co to by mogło być ?
Opublikowano
Nie przekraczała 90 stopni wentylator załączał i na chłodnicy schodziło do 55 a silnik 87.poziom płynu się zgadza ,obstawiam uszkodzony czujnik więc go zmostkowalem później już nie miałem czasu na to by silnik popracował sprawdzę to jutro , dodam jeszcze że pompa wody pracuje bo płyn leci przelewem , a termostat jest sprawny bo po nagrzaniu dolny wąż ma podobną temp do górnego